Son dakika: BOTAŞ'tan doğal gaz fiyatı açıklaması!

BOTAŞ, doğalgaz fiyatlarında Haziran ayı için bir değişiklik yapılmadığını açıkladı. BOTAŞ açıklamasında, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatının ülkemizde uygulandığını belirtti.

GİRİŞ 01.06.2023 00:09 GÜNCELLEME 01.06.2023 11:56
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

BOTAŞ, doğalgaz fiyatlarında Haziran ayı için bir değişiklik yapılmadığını açıkladı. BOTAŞ açıklamasında, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatının ülkemizde uygulandığını belirtti.

BOTAŞ DOĞAL GAZ FİYATINDA DEĞİŞİKLİĞE GİTMEDİ

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım-satım işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır. 

Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından 01 Haziran 2023 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Reisatör 10 ay önce Şikayet Et
    Reise can kurban sen eleştirenlere bakma reis çok daha iyi yerlere gidiyoruz yolun yolumuzdur...
    Cevapla
  • Osmanlıcıkürt 10 ay önce Şikayet Et
    Enerjide dışa bağımlılık azalıyor cari açık bitecek refah artacak
    Cevapla
  • Ramazan 10 ay önce Şikayet Et
    Avrupa ile kıyas yapılacaksa gelir konusunda da avrupa ile kıyas yapın... İşinize geldiği gibi kıyas yapmayın.
    Cevapla
  • Gutbetci66 10 ay önce Şikayet Et
    Sadece giderlerde kiyas yapiyorlar avrupalinin ayligini tl cevirdiginde 70 bin tl yapiyor gerisini sen hesapla kardes
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    SAVAŞTAKİ ÜLKEDEN BİLE daha pahalıya doğalgaz kullanıyoruz!!! Birde bununla övünür gibi açıklama yapılıyor!!!
    Cevapla
  • İskender 10 ay önce Şikayet Et
    Sen dur ve sadece başına gelecekleri seyret.. canlı örneğini çok gördüm, sanma ki bu lafların hesabı yok..
    Cevapla
  • Velid 10 ay önce Şikayet Et
    Savaştaki ülke derken Ukrayna'yı kastediyorsan, Ukrayna'nın jeopolitk durumunu, devletlerin bu anlaşmaları nasıl ve ne kadar süreli yaptıklarını çok da dikkate almıyorsun veya bilmiyorsun.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    BİR KEREDE MAAŞLARI KİYASLASANİZ ne güzel olurdu!!! Zaten 7500 TL olan maaşlara ancak bu kadar doğalgaz fiyatı olur BU ARADA o düşük dediğiniz doğalgaz fiyatlarını ve faturalarını aileler ödeyemez durumda ödeyenlerde aç gezip faturayı ödemeye çalışıyor!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle