Ankara-Sivas YHT Hattı'nda bilet fiyatları belli oldu

Açılışa özel 1 ay ücretsiz olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı yarından itibaren ücretli olacak. Bilet fiyatı Ankara-Sivas hattı için 240 lira, Ankara-Yozgat hattı için ise 130 lira olarak belirlendi.

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda bilet fiyatları belli oldu
Ankara-Sivas YHT Hattı'nda bilet fiyatları belli oldu
GİRİŞ 31.05.2023 14:31 GÜNCELLEME 31.05.2023 14:48
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'na yolcuların yoğun ilgisi sürüyor. Ulaşımda Anadolu'ya hız ve konfor sağlayan hat, 27 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında ücretsizdi. Açıldığı günden bu yana 110 bin yolcu hat ile ücretsiz seyahat etti.

ÜCRET TARİFESİ BELİRLENDİ

Açılışa özel halkın hizmetine bir ay boyunca ücretsiz sunulan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren seferleri 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren seferlerine ücretli olarak devam edecek. Bu tarihten itibaren hızlı trenden yararlanacak yolcular için ücret tarifesi belli oldu. Hattın merakla beklenen bilet fiyatı 240 lira olarak açıklandı. Seyahat ücreti Ankara-Yozgat hattı için 130 lira, Yozgat-Sivas hattı için ise 170 lira olarak belirlendi.

12 SAATTEN 2 SAATE DÜŞTÜ

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı ile seyahat süresi 12 saatten 2 saate düştü. Proje sayesinde 1 milyon 400 bin kişiye hızlı trenle seyahat etme imkanı sunuldu.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Seyit DAĞISTANLI 10 ay önce Şikayet Et
    21 YILDIR TÜRKİYEDE HİZMET YAPMADIĞI YURT KALMAYAN BAŞKAN Sayın ERDOĞAN İĹİMİZ YOZGAT'TA 50/55 YILDIR KARA TREN TÜRKÜLERİ SÖYLENEN YILLARCA ÖZLEMLE BEKLENEN HİZMETE GİRMESİYLE SEVİNCE BOĞAN YHT İLİMİZ YOZGAT'A VE YARALANAN TÜM İLLERE İLÇELERE HAYIRLI OLSUN EMEĞİ GEÇEN TÜM DEVLET HÜKÜMET YETKİLİLERİNİ RABBİM İKİ CİHANDA AZİZ KILSIN ÖMÜRLERİ SAĞLIKLI YOLLARI AÇIK OLSUN DİYORUM
    Cevapla
  • ismail kaplan 11 ay önce Şikayet Et
    ATATÜRK ün demir ağlarla ördük dediğini tayyip erdoğan tamamladı ALLAH razı olsun emeği geçenlerden
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 11 ay önce Şikayet Et
    Atatürkçü geçine her fırsatta atatürk ün partisi olduğunu söyleyenler tüm hainlerle atatürk ün kurduğu ilkeye bölüp parçalamak için giç birliği yaptıkları gibi sürekli atama izindeyiz deyip yatarak İZİNDE oldular.
    Cevapla
  • ülkücü 11 ay önce Şikayet Et
    Sivas ve yozgat için iyi oldu, sabah bin ankarayı gez, akşam sivasa döner
    Cevapla
  • Ömer 11 ay önce Şikayet Et
    Temel emice duymasın,basar fırçayı haaaa!
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Yozgat Ankara arasında tren yolculuğu yaptım Gerçekten muhteşem olmuş Allah yapanların Cennet yolculuğunu kolay etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle