Karpuz fiyatları düşmeye devam ediyor

Adana’da hasadın başlaması ile büyük şehirlerdeki marketlerde kilosu 50 liraya satılan karpuzun fiyatı düştü. Karpuz marketlerde 15, tarlada ise 5 liradan satılmaya başlandı.

Karpuz fiyatları düşmeye devam ediyor
Karpuz fiyatları düşmeye devam ediyor
GİRİŞ 31.05.2023 13:40 GÜNCELLEME 31.05.2023 13:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dört milyon ton üretimi ile Türkiye’nin yüzde 21’lik Karpuz ihtiyacını karşılayan Adana’da, geçen hafta 80 bin dekar alanda hasat başladı. Hasadın başlaması ile karpuz fiyatları düşüşe geçti.

Büyük şehirlerdeki marketlerde kilosu 50 liradan satılan karpuzlar, marketlerde 15, tarlada ise 5 lira oldu. 550 bin ton rekolte beklenen kentteki karpuzlar, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Rusya’ya da ihraç edilecek.

''ERKEN HASAT YAPILMAMALI''

Adana Tarım Platformu Sözcüsü Cahit İncefikir, hasadın bölgelere göre 2 ay daha devam edeceğini söyledi. İlk hasat sonrası tarlada 13 liraya satılan karpuzun 5-6 liraya düştüğünü belirten İncefikir, "Eskiden karpuzlar çok büyük oluyordu. Kalabalık olmayan aileler bitirmekte hatta buzdolabına sığdırmakta bile zorlanıyordu. Çöplere atılmış karpuzlar görüyorduk, bu da milli servete zarar veriyordu" dedi.

Erken hasat yapılamaması gerektiğini anlatan İncefikir, "Örneğin yurt dışında, İspanya’da tarlalarda karpuzları 5-6 hasada yayıyorlar. En olgunlaşmış karpuzları topluyorlar, olgunlaşmamışları bekliyorlar. Dolayısıyla tüketiciyi lezzetli olan karpuzla buluşturmak lazım. Olgun karpuz, rengi ve lezzetiyle ön plana çıkar. Belirli bir olgunluğa ulaşmamış karpuzu yiyen tüketici uzun bir süre satın almıyor" diye konuştu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Emrah 10 ay önce Şikayet Et
    Bencede insanın aldığı karpuz kelek çıkınca morali bozuluyor misafir de varsa rezil oluyor
    Cevapla
  • MİSAFİR 10 ay önce Şikayet Et
    Aynene öyle kelek karpuza para verdiğim marketten bir daha almıyorum.
    Cevapla