İslam Memiş'ten yeni dolar ve altın tahmini: Makas daralıyor

Seçim sonrası Dolar/TL’de makas aralığının daraldığına dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Orta ve uzun vadede hem döviz tarafında hem altın fiyatlarında yükselişlerin devam etme olasılığı çok güçlü” dedi.

GİRİŞ 31.05.2023 13:14 GÜNCELLEME 31.05.2023 13:18
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

28 Mayıs’ta Türkiye yeniden sandık başına gitti ve çıkan sonuçta da Recep Tayyip Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, seçim sonrası piyasaların son durumunu Haber7.com’a değerlendirdi.

“BORSADAKİ HAREKETLİLİK DİKKAT ÇEKİCİ”

Piyasalarda iyimserlik söz konusu olduğunu ve özellikle borsa tarafındaki yükselişlerin çok dikkat çekici olduğunu ifade eden Memiş, “Dün haftanın ilk işlem günüydü yüzde 4,5 civarında bir yükseliş oldu. 4.800 puan seviyesine kadar endeks tarafında bir yükseliş gördük şuanda 4900 puan seviyesinin üzerinde yüzde 3 civarında bir değer artışı olduğunu ve bunun devam ettiğini gözlemliyoruz. Borsa’daki yükselişler bir miktar daha devam eder diye tahmin ediyorum özellikle kısa vade için 5.000 puan seviyeleri, yaz aylarında 6.000 puan seviyesinin üzerinde rakamlar beklemeye devam ediyorum” dedi.

“DOLARDA MAKAS KAPANIYOR”

Resmi kur ile piyasa kurunun arasındaki makasın kapandığına dikkat çeken İslam Memiş, “Yine Dolar tarafındaki resmi kur tarafındaki yükselişte çok dikkat çekici çünkü resmi kur ile piyasa kuru arasındaki makas kapanıyor. 20 lira 30 kuruş civarındaki resmi kur ile 20 lira 70 kuruş civarındaki Kapalıçarşı piyasası. Ancak 20 lira seviyesinin altındaydı seçimlerden önce bu makas aralığının yavaş yavaş kapanması da dikkat çekici”

ALTIN FİYATLARI İÇİN KRİTİK TARİH

Ons altın ve gram altın rakamlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Memiş, şöyle devam etti:
“Ons altında bir düşüş var küresel piyasalardaki gelişmelerden kaynaklı 1930 dolar seviyesine kadar geriledi. Buradan tekrar bir yükseliş söz konusu olabilir 1960 dolar seviyesine kadar ve haliyle Gram altın /TL fiyatı seçimlerden önce 1392 lira seviyesindeydi Kapalıçarşı piyasasında şuan itibariyle 1354 lira seviyesinde. Gram altında da sert bir geri çekilme olduğunu gözlemliyoruz. Orta ve uzun vadede hem döviz tarafında hem altın fiyatlarında yükselişlerin devam etme olasılığı çok güçlü. Hem küresel piyasalardaki gelişmeler hem içsel problemlerden dolayı şuanda altın fiyatlarında yine yaz aylarında 1500 lira seviyesi üzerinde ataklar beklediğimi söyleyebilirim”

YATIRIM TAVSİYESİNDE BULUNDU

Bu dönemde yatırım yapmak isteyenlere de tavsiyelerde bulunan İslam Memiş, “Borsa çok cazip, Doların karşısında EURO çok cazip yine altın fiyatları çok ucuz kalmaya devam ediyor bir de Gümüş” ifadelerini sözlerine ekledi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Bu şahıs fakir düşmanı zengin sever
    Cevapla
  • Cihangir 10 ay önce Şikayet Et
    Fiyatlar yükselecek, fiyatlar yükselecek Sussun şu adam artık.sürekli milleti altın almaya, döviz almaya teşvik ediyo.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Şu dövizi yasaklayın. İthalat ve ihracat yapanlara fatura karsiligi olacak şekilde dolar temini yapılsın. Yastık altında duran her şey bize enflasyon olarak geri geliyor.
    Cevapla
  • Sahici 10 ay önce Şikayet Et
    Bozduracağınız altını ve dövizi neden alırsınız. Bu enflasyonda fazla elinizde tutamazsınız.
    Cevapla
  • Cemil 10 ay önce Şikayet Et
    Millet kafayı yemiş !! ya dolar ya euro diye adeta zikir çekiyor.Bu ülke batmayı hak ediyor. üç kuruşu olan döviz alıyor.Sonrada şikayet ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle