Gıda Perakendecileri Derneği'nden zam açıklaması

Gıda Perakendecileri Derneği, bazı sosyal medya hesaplarında fiyat artışına ilişkin yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

GİRİŞ 31.05.2023 10:54 GÜNCELLEME 31.05.2023 10:54
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Dernekten yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarının tüketiciyi bilgilendirme söylemi adı altında, özellikle fiyat artışına dair aslı olmayan haberler yaptığı aktarıldı.

Bu yolla art niyetli girişimlerde bulunulduğu duyumlarının alındığı kaydedilen açıklamada, "Yapılan paylaşımların içeriği ve sıklığı da bu girişimin niyetini doğrulamaktadır. Gerçeği yansıtmayan bu tür paylaşımlara itibar edilmemesini kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız." ifadeleri kullanıldı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 79
  • Tekel 10 ay önce Şikayet Et
    Rekabet kurulu çalışmıyor 200 m arayla üç harfli marketler kurulmuş devlet tekel olmalarına göz yummuş. Zincirleri indir rekabet şartlarını denetleyerek ve denetleyerek oluştur çok tepki alınca matrahtan yüzdeden ceza yazıp sulha gitme. Vergi de de aynı. Hep barış hep seviş. Sevilen hep millet dizayn çekilen ülke.
    Cevapla
  • AYYILDIZ1453 10 ay önce Şikayet Et
    denetim denetim bazı ürünlere tavan fiyat koy farklı satana bas cezayı bakalım ne oluyor.
    Cevapla
  • Misafir42 10 ay önce Şikayet Et
    Kendim plasiyer olarak çalışmaktayım vallahi fırsatçılar seçim sonrası başladı etiket değiştirmeye yok böyle birşey yemin ederim bir denetleme yok malı bir yaptırım yok serbest piyasa adı altında adam istediği etiketi basıyor zaten büyük zincir marketlerde artık anlaşmalı bakın tavuk aynı hepsinde aynı fiyat pirinç şeker v.s hepsi anlaşmalı kardeşim bunların
    Cevapla
  • Şaşkın 10 ay önce Şikayet Et
    Biz uykuda kabus görüyoruz o zaman
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Piyasalara el atılması gerekiyor. Bir zincir markette 29 tl ye aldığım ürün 45 tl olmuş. Bakıyorumda piyasada neye bu kadar zam geldide hemen eklediniz. İnsaf insaf. Hükümetin ilk icraatı piyasalara çeki düzen getirmek olmalı. Serbest piyasa akşam sabah zam yağmuru olmamalı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle