Seçimin ardından gözler kira düzenlemesinde

Döviz kurunda yaşanan dalgalanma ile hareketlenmeye başlayan kira fiyatları, 2020 yılında pandemi ile yükselişe geçti. 2023 genel seçimleri bitti, gözler şimdi kira düzenlemelerine çevrildi.

Seçimin ardından gözler kira düzenlemesinde
Seçimin ardından gözler kira düzenlemesinde
GİRİŞ 30.05.2023 12:42 GÜNCELLEME 30.05.2023 12:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yaşanan yoğun talep nedeniyle konut fiyatları ve kiralamalarda yaşanan astronomik artış ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirdi.

Kriz tellallarına kulak asmayın diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emlak ve kiradaki bu yükselişlerle ilgili, "Kirada cebri adımlar atmak zorundayız. 85 milyon insanı bir avuç insanın kar hırsına kurban etmeyeceğiz. Fahiş fiyata onları asla kurban etmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Şimdi gözler emlak ve kira fiyatlarındaki sorunun çözülmesi için atılması beklenen adımlarda.

Yüksek kiralar cep yakmaya devam ediyor

Emlak uzmanı İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Mustafa Koçak kiralarda yaşanan sorunların kaynağına ve çözümüne yönelik açıklamalarda bulundu.

Koçak, “Kira sorununun çözülmesi için öncelikle enflasyonun önlenmesi gerekiyor” dedi.

"Yüzde 25 sınırının devam etmesi, piyasayı daha da olumsuz etkileyecek"

Koçak, atılması gereken adımlar, çözümler ve kira artışındaki yüzde 25 sınırı hakkında şöyle konuştu:

“Kira sorununun çözülmesi için öncelikle enflasyonun önlenmesi gerekiyor. Bunun dışında yeni konutların yapılması, öncelikle orta ve alt gelir grubuna yönelik sosyal konutların yapılması gerekiyor, bununla ilgili adımlar atıldı ve projeler açıklandı, ancak daha fazla yapılması gerekiyor. Kira artışında yüzde 25 sınırının devam etmesi, piyasayı daha da olumsuz etkileyecek. Şu an yüzde 25 sınırı olsa da, bu çok fazla uygulanmıyor ve mülk sahibi ve kiracı uyuşmazlıklarını ortaya çıkarıyor. Kiracıyı çıkaramayan mülk sahibi mülkünü satılığa çıkarıyor, kiracı yine mağdur oluyor.”

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • abdulmecit 10 ay önce Şikayet Et
    Geçen sene %25 kira artışı denendi ama yine vatandaş kendi isteğine göre kira fiyatı belirledi. Kimi altında kimide bu ortanın üzerinde yanı kesin kurallar gelmeli artık bir binada uçuk kira fiyatları oluştu. Borçlar kanununda köklü değişiklik olmalı taraflara adil ve eşit fırsatlar sunulmalı kiracı da ev sahibide devlet tarafından güvence altına alınmalı... denemişi yine denemeyelimmm
    Cevapla
  • Rifat 10 ay önce Şikayet Et
    YANLİŞ ! GOZLER ŞİMDİ FAHİŞ ZAMLA URUN SATAN MARKET FİYATLARI DUZENLENMESİNDEe !!!!!
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    SERBEST PİYASA EKONOMİSİNE VEDA EDİYORUZ tam bir saçma düzenleme insanların evlerini ne kadara kiraya vereceğinede karışmaya başladı akp birde bir faydası olsa neyse!!
    Cevapla
  • Mizah 10 ay önce Şikayet Et
    Kiraları değil fahiş konut fiyatlarını düzenleyin gücünüz yetiyorsa.
    Cevapla