Seçim sonrası Erdoğan'dan ekonomi mesajı: 'Putin ile bu adımı atacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sonrası verdiği mesajlarda ekonomi başlığı önemli yer tuttu. Enflasyonun düşeceğini vurgulayan Erdoğan, sanayiden turizme, deprem bölgesinden sosyal yardımlara kadar birçok konuda mesaj paylaştı.

GİRİŞ 29.05.2023 15:48 GÜNCELLEME 29.05.2023 16:00
Bu Habere 139 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim zaferi sonrası Külliye'de 300 binden fazla vatandaşa seslendi.

Erdoğan'ın konuşmasında ekonomi başlıkları öne çıktı. Erdoğan, "Güçlü bir ekonomi yönetimini bu iki kavramın üzerine kuracağız. Bir finans yönetimi, yatırım ve istihdam odaklı bir üretim ekonomisi tasarlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Önceliklerinin deprem bölgesi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı, bölgedeki yaraları sarmaya devam edecekleri mesajını verdi.

Erdoğan, "6 Şubat depremlertinin yaralarını sarmak; yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak, insanlarımızı hayata bağlamak önceliklerimizin en başında yer almayı sürdürecektir." dedi.

"ENFLASYON DA İNECEK"

Enflasyonun yol açtığı fiyat artışlarıyla mücadeleye vurgu yapan Erdoğan, enflasyonun en acil konu başlıklarından biri olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyonun yol açtığı fiyat artışlarından kaynaklanan sıkıntıları gidermek; refah kayıplarını gidermek en acil konu başlığıdır. Evet faiz yüzde 8,5'a indirildi; göreceksiniz enflasyon da inecek. 'Güven ve istikrar' bununla yola devam edeceğiz." diye konuştu.

"TARIMSAL GİRDİ FİYATLARI DÜŞECEK"

Savunma sanayiinde marka değerinin artacağına işaret eden Erdoğan, tarımsal girdi fiyatlarının düşeceğini söyledi. Diğer sektörlerde ise yakalanan yükseliş ivmesinin yeni dönemde de devam edeceğini vurguladı.

"KİMSE KENDİNİ SAHİPSİZ HİSSETMEYECEK"

Cumhurbaşkanı konuşmasında sosyal yardımların genişleyeceği mesajını da verdi. Erdoğan, "Sosyal yardım ve destek sistemimizi milletimizin tek bir ferdinin bile kendisini sahipsiz hissetmeyeceği seviyeye getirene kadar geliştirmeye devam edeceğiz." dedi.

"ONLARLA BU ADIMI ATACAĞIZ"

Sağlıkta dünyanın örnek aldığı altyapıyı ve sigorta sistemini daha ileriye taşınacağını ifade eden Erdoğan, "Şehir hastanelerimizi artıracağız. Kalkınmanın temel altyapısı olan ulaştırma ve enerjide yatırımları küresel düzeye taşıyarak Türkiye'nin konumunu daha da güçlendireceğiz. Sayın Putin'in Türkiye'nin yani Trakya'nın bölge olması konusunu tebrik mesajında tekrar etti. Onlarla bu adımı atacağız. Trakya bir merkez olacak" şeklinde konuştu

KAYNAK: NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 139
  • Yıldırım 9 ay önce Şikayet Et
    Rabbim kolaylık versin inşallah ama hala hastane randevusu alınmıyor. Sıkıntı var
    Cevapla
  • Yasemin 9 ay önce Şikayet Et
    Ok ncı el destek paketi hazirana birakilmisdi sıfır evler çok pahalı lütfen bu konuylada ilgilenilsin
    Cevapla
  • cevdet 9 ay önce Şikayet Et
    nasıl millet bahçeleri yapıldı ise toki her ile tigem çiftlikleri kurmalı et ucuzlamalı
    Cevapla
  • Kamil 9 ay önce Şikayet Et
    Ortak rezerv para konusunda , kendi rezerv zenginliklerimizi ortaya koyup , ona göre pay almalıyız . 1 Trilyon BRICS'lik rezerv , paketler halinde , piyasa sirkülasyonuna arz edilebilir . $ 1 Dolar = ¥ 7 Çin Yuan'ı , ortak rezerv paranın ekonomik ve finansal yükünü Çin üstlenecek .
    Cevapla
  • bülent 9 ay önce Şikayet Et
    reis çözecek Allah cc ın izniyle yapılan hamlelerden umutluyum
    Cevapla
  • Netitrebet 9 ay önce Şikayet Et
    Reis başa geldiğinde nasıl bir Türkiye vardı, hatırlayalım. 20 yılda nereden nereye geldi. Fakat birilerinin ayağına ve nasırına bastığımız için Ekonomimizi ters köşe ettiler. Son 2 yılda kötü giden Ekonomiyi yine Reis düzeltecek. Herkes bunu biliyor ve inanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle