'Tayfun' kasıp kavuracak! Noktasal hedef vurma özelliğine sahip

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Önceden Sinop'tan atıyorduk, ülkemizin sınırlarını aşma durumu olduğu için artık Rize'den atıyoruz. Burada ana fonksiyon caydırıcı bir unsur olması" dedi.

GİRİŞ 28.05.2023 14:13 GÜNCELLEME 28.05.2023 15:26
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye, savunma sanayiinde yaptığı atılımlar ve yatırımlarla havada, karada ve denizde dosta güven düşmana korku salmaya devam ediyor. Türkiye'nin ilk yerli ve milli balistik füzesi Tayfun, teknolojisi ve yazılımıyla Türkiye için kritik öneme sahip olacak.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: ''TAYFUN füzemizin son testini Rize'den gerçekleştirdik. Önceden Sinop'tan atıyorduk ama artık bu menzil, Sinop'tan atıldığında ülkemizin sınırları dışına çıkıyor. TAYFUN, 4-5 metre sapma değeri ile hedefleri cerrahi hassasiyetle vurabiliyor''. ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE HER ZAMAN BARIŞI ÖNCELEYEN BİR ÜLKE AMA SALDIRGANLAŞMAK İSTEYENLER İÇİN CAYDIRICI BİR GÜÇ"

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, "BORA'mız vardı bizim. TAYFUN'un başka bir özelliği var. Şu anda ön alma esaslı gidiyoruz. ROKETSAN tarafına yap demiyoruz, onlar ihtiyacı görüyor ve bize sunuyor. Devletten tek kuruş almadan başlatılmış bir proje TAYFUN. Ne ihtiyaç olduğu bilinerek başlatılıyor. HÜRJET, KIZILELMA da böyle. Katı yakıtlı bir füzemiz TAYFUN. Uzun menzilli diye nokta koyuyoruz. 300-500 dendi ama biz artık rakam konuşmuyoruz.

Önceden Sinop'tan atıyorduk ancak artık buradan atarsak ülke sınırlarına düşme durumu var. O yüzden Rize'den atıyoruz. Artık daha batıya gidiyoruz ki attığımızda ülkemiz sınırları dışına çıkmayalım. Türkiye her zaman barışı önceleyen bir ülke ama saldırganlaşmak isteyenler için caydırıcı bir güç. Roket motorlarında da Türkiye çok iyi bir noktada. ROKETSAN bu yakıtları yapıyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: CNN TÜRK
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Başkanım Sinop'tan gönderince washingtona kadar gitsin işte siz daha iyisi bilirsiniz
    Cevapla
  • barbaros 10 ay önce Şikayet Et
    5000 km istiyor cumhur
    Cevapla
  • ufuk 10 ay önce Şikayet Et
    Ekonomi bitti ama zengin daha zengin oldu...
    Cevapla
  • ufuk 10 ay önce Şikayet Et
    Menzil 750 km etkili...
    Cevapla
  • 14533 10 ay önce Şikayet Et
    Aç kalmaya razıyız, bu füzeleri yapin yapın düşmana sıkılayın araba falan istemiyoruz. Füze yapın yapın dışmana fitil diye atın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle