Bakanlık 'özel sektöre kesimlik hayvan ithalatı izni' iddialarını yalanladı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Twitter hesabından özel sektöre kesimlik hayvan ve karkas et ithalatı izni verileceğine dair çıkan haberlere ilişkin paylaşım yapıldı.

GİRİŞ 28.05.2023 08:38 GÜNCELLEME 28.05.2023 14:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığı, özel sektöre kesimlik hayvan ve karkas et ithalatı izni verileceğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, mevzuata göre kırmızı et piyasasının düzenlenmesi ve fiyatlarda denge sağlanması görevinin sadece Et ve Süt Kurumu'na verildiğini duyurdu.

Bazı basın ve yayın kuruluşlarında, Bakanlıkça özel sektöre kesimlik hayvan ithalatı izni verileceğine dair çalışma yapıldığı şeklinde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mevzuatımıza göre kırmızı et piyasasının düzenlenmesi ve fiyatlarda denge sağlanması görevi, sadece Et ve Süt Kurumuna verilmiştir.

Üretici maliyetleri ve tüketici memnuniyeti temelinde gerek görülen hallerde regülasyon faaliyeti Et ve Süt Kurumu tarafından sürdürülecek olup özel sektöre kesimlik hayvan ve karkas et ithalatı için izin verilmesi söz konusu değildir."

 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    geç kalındı
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    İthal hayvan getirmek hem döviz kaybı hemde yerli besicileri küstürmek olur kimse besicilik yapmaz o zamanda dışa bağımlı oluruz maalesef
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    nasıl yiyeceğiz eti çok pahalı ithal edin hayvanı da etide ucuzlasın. besilik hayvan ithalatının çok artması lazım küçücük buzagıya dana parası isteniyor. BU fiyatların düşmesi gerek
    Cevapla
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Sırplardan yerli milli et ithal ederiz. Sizin gibi yerli millilere sırp kasabı eti yaraşır.
    Cevapla