Gazprom, BOTAŞ ile ilgili iddiaları yalanladı

Gazprom, Türkiye'deki muhalif medyanın, Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi'ni (BOTAŞ) satın aldığıyla ilgili haberi yalanladı.

Gazprom, BOTAŞ ile ilgili iddiaları yalanladı
Gazprom, BOTAŞ ile ilgili iddiaları yalanladı
GİRİŞ 25.05.2023 18:47 GÜNCELLEME 25.05.2023 21:00
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Son dakika haberleri... Rus enerji şirketi Gazprom'dan yapılan açıklamada, "Türk şirketi BOTAŞ'ın Gazprom yönetimine devriyle ilgili müzakereler veya niyetler olduğu iddiasıyla ilgili bazı Türk medyasında yayılan bilgiler tamamen gerçek dışıdır." ifadeleri kullanıldı.

DMM: İDDİA DOĞRU DEĞİL

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "BOTAŞ, ertelenen doğal gaz borcuna karşılık Rusya'ya satılıyor." iddiasının doğru olmadığını bildirdi. DMM'nin sosyal medya hesabından konuya ilişkin görsel paylaşıldı.

DMM'den BOTAŞ ile ilgili iddiaları çürüten açıklama şöyle:

"Türkiye'nin enerji sektöründeki öncü kuruluşu olan BOTAŞ'ın Gazprom Şirketi dahil olmak üzere herhangi bir ülke veya şirkete satılması/devredilmesi iddialarının gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır.

Daha Önce de BOTAŞ'IN Birleşik Arap Emirlikleri'ne ve Katar'a satılacağına dair benzer yanıltıcı haberler servis edilmiştir."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Vejdo 11 ay önce Şikayet Et
    Bye bye Kemal hacı
    Cevapla
  • Çetin 11 ay önce Şikayet Et
    Yalan haber veren ajanslar neden kapatma cezası almıyor. Yayın durdurma cezası para cezasına göre daha etkili olur sanırım
    Cevapla
  • Cafer 11 ay önce Şikayet Et
    Her türlü yalan dolan iftira atmak sınırsız serbest ama hukuki bir karşılığı anlaşılan yok.
    Cevapla
  • Vaybe 11 ay önce Şikayet Et
    Eğer 2024 te Rusya ya olan borcu doğal gaz borcunu ödeyemez isek el koyacak borç ödenene kadar
    Cevapla
  • okan 11 ay önce Şikayet Et
    kk önce fakiriz edebiyatı yapıyor. sonra vaadlerini nasıl vereceksiniz diyince devlet zengin efendim kasadan veririz diyor.
    Cevapla
  • mustafa 11 ay önce Şikayet Et
    Kaç paraymış borcumuz. Ben kapatayım. Kolaydı öyle başkasının malına çökmek.
    Cevapla
  • Erkan 11 ay önce Şikayet Et
    YENICAG gazetesi oda acaba terör hizmetindemi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle