Seçime 5 gün kala Kılıçdaroğlu'ndan dolar manipülasyonu

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu "Bunlar gelirse dolar 30 TL’ye çıkacak, 30." diyerek adeta dolar manipülasyonu yaptı.

Seçime 5 gün kala Kılıçdaroğlu'ndan dolar manipülasyonu
Seçime 5 gün kala Kılıçdaroğlu'ndan dolar manipülasyonu
GİRİŞ 23.05.2023 17:14 GÜNCELLEME 23.05.2023 17:15
Bu Habere 216 Yorum Yapılmış

14 Mayıs seçimleri öncesi Türkiye'ye ekonomisine yönelik operasyonlar, seçimlerin 2. tura kalmasıyla devam ediyor.

İlk olarak kur üzerinden başlatılan manipülasyonun ardından seçimin 2. tura kalması sonrası Batılı ve Amerikalı ekonomi uzmanlar devreye girmişti.

28 Mayıs'ta yapılacak 2. tur öncesi 6'lı masa için harekete geçen spekülatörlerden açıkça 'hedef borsa' mesajı vermişti.

Kılıçdaroğlu'nun yersiz çıkışı dev sektörü vurdu: Kayıp yaşanıyorKılıçdaroğlu'nun yersiz çıkışı dev sektörü vurdu: Kayıp yaşanıyor

İlk olarak kemal Kılıçdaroğlu'nun İngiltere'de görüştüğü isimler arasında yer alan Timothy Ash, borsada spekülasyonlarla ekonominin hedef alınmasını önerdi.

Ash 'Kemal Kılıçdaroğlu için şu an en iyi şans ikinci seçimden önce borsada satış yapılması' dedi. İngiliz ekonomist Ash daha önce de muhalefet kazanırsa Batı'lı sermayenin Türkiye'ye akacağını öne sürmüştü.

Ash sonrası devreye giren ikinci isim ise Doktor Kıyamet' olarak bilinen ABD'li ünlü ekonomist Nouriel Roubini oldu. Ash'den bir gün sonra (16 Mayıs) sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Roubini “Erdoğan cumhurbaşkanlığını kazanırsa Türkiye tam teşekküllü bir kur krizi ve finansal krizi yaşayacak” açıklaması yaptı.

BANKACILIĞA DA SALDIRDILAR

Borsada istediklerini elde edemeyen kriz lobisi ardından bankacılığı hedef almıştı. Sosyal medya üzerinden, bankaların kredileri durduğundan döviz vermediğine kadar yalan üstüne yalanlarla, sistemde panik havası yaratmaya çalıştılar.

KILIÇDAORĞLU'NDAN DÖVİZ MANİPÜLASYONU

28 Mayıs'ta düzenlenecek 2. tura 4 gün kala kameralar karşısına geçen 6'lı masanın adayı Kılıçdaroğlu, sarf ettiği "Bunlar gelirse dolar 30 TL’ye çıkacak, 30." sözleriyle adeta dolar manipülasyonu yapmaya kalkıştı. 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 216
  • arşivden 11 ay önce Şikayet Et
    nede olsa kılıçtaroğlu ve ekibi abd bidenin çok yakın dostu ve arkadaşı önceden dememşmiydi biz dostlarımızla (Biden ve ekibi) beraber iktidara geleceğiz diye bidende dememişmiydi biz ne yapıp yapıp her türlü kalleşliği oyunu oynayıp chp ve millet ittifakını kazandıracağız diye ....kafirle münafıkla müşrikle fasıkla ateistle dost ve beraber olan için yaşasın sonsuz Cehennem
    Cevapla
  • Abdullah 11 ay önce Şikayet Et
    Erdoğan için yarıştan çekilmeli
    Cevapla
  • Turgay 11 ay önce Şikayet Et
    Yapa bilseler şimdi yaparlardı 2 türü niye beklesinler Zaten saldiriyorlar
    Cevapla
  • Basiret 11 ay önce Şikayet Et
    Emperyal kutsal değerini baz alanlar için kötü bir durum, bizim için bir anlamı yok, zira cebimizde bir feniğimiz bile yok.
    Cevapla
  • 1968 11 ay önce Şikayet Et
    sen gelirsen ülke batacak, dolar 30 lira olsun ne yazar. vatansız yaşamaktansa dolarsız yaşarız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle