En düşük memur maaşı kademeli artış sağlayacak

Temmuzda en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. Bu durumun kademeli olarak bütün memur maaşlarına yansıması bekleniyor.

GİRİŞ 23.05.2023 09:49 GÜNCELLEME 23.05.2023 11:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur maaş artışına yönelik verdiği müjdede, "Temmuz ayında bir adım daha atacağız. En düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Bu kapsamda, refah payı ve ayrıca gerekirse seyyanen zam yapılması suretiyle en düşük memur maaşı 22 bin liraya tamamlanacak. Yapılan zam diğer memurlara da yansıyacak.

ARTIŞ NEYE GÖRE OLACAK, EMEKLİ MAAŞLARINA NASIL YANSIYACAK?

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş TRT Haber'de değişikliğin tüm memur maaşlarına kademeli olarak yansıyacağını söyledi...

"En düşük aylıktan sonra kademe kademe bütün memurların sınıflarına, görevlerine, unvanlarına göre ayrıca evli, çocuklu olup olmadığına göre oransal bazda yüksek oranda artışların olacağını söyleyebiliriz.

Memur maaşlarına yapılacak zam oranı doğrudan doğruya memur emeklilerine de yansıyacaktır. Emekli olan memurun en düşük maaşı da yükselecektir."

KAYNAK: TRT HABER
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • KOCA ÇINAR 11 ay önce Şikayet Et
    Ben lise mezunuyum. Benim mahiyetimde üniversite mezunu çalışıyordu. Üniversite mezunu 3600 alacak ben 2/1 den emekliyim. o vasıflı olacak ben vasıfsızmı oluyorum. Bunu bana kim izah edebilir.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Adalet az pirim ödeyenle çok pirim ödeyen in aynı maaşı almasını yada lise mezunu vasıfsız memurla üniversite mezunu vasıflı bir memurun eşit maaş almasımı
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Üst kademede de maaş artışı olcak demiş. ???
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    En düşük memur maaşı vasıfsız memur demek... Vasıflı üst kademe deki memurla maaşı farkı kalmıyor.... NE anladı bu işten vasıflı memur olmak için yarışmanın farkı bumu olacak.... Garip bir durum
    Cevapla
  • vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    KARDEŞİM SİZ NEYE ŞÜKÜR diyceksiniz anlamadım
    Cevapla
  • Vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    artık şu maaş sistemi bir düzene kavuşmalı, her zam dönemi yılan hikayesi oluyor, işçi ayrı zam, memur ayrı zam, emekli ayrı zam, nasıl düzelir bilmem ama. bu yıl işçi memurdan fazla alıyor, gelecek yıl memur işçiden fazla alıyor, hele emklilerin durumu tam bir karmaşa, memur emeklisi ayrı zam alıyor, işçi emeklisi ayrı zam alıyor, aboooodüze
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle