Ortalığı karıştıran fotoğraf: Borsa resmen çakıldı milyarlarca dolar buhar oldu

Pentagon yakınlarında patlama olduğuna dair yapay zeka ile üretilen fotoğraflar ortalığı karıştırdı.

GİRİŞ 23.05.2023 10:11 GÜNCELLEME 23.05.2023 10:26
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Yapay zekanın kötü yönde kullanımının tehlikelerine dair en canlı örnek dün ABD'de yaşandı. Pentagon yakınlarında patlama olduğuna dair servis edilen görüntüler deyim yerindeyse bomba etkisi yarattı.

SAHTE TWITTER PAYLAŞIMI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

"Pentagon yakınında patlama" notuyla servis edilen fotoğrafın mavi tiki bile sahte olan "Bloomberg" Twitter hesabından başlayarak çok sayıda hesap tarafından gerçek sanılarak paylaşılması ortalığı karıştırdı.

GERÇEK OLMADIĞI ANLAŞILDI AMA...

Sahte fotoğraf üzerine televizyonlarda yorumda bulunan Rus ve Hindistan kaynaklı haber ajanslarının konuyu iyiden iyiye gündeme taşımasının ardından patlamanın gerçek olmadığı ve görsellerin yapay zeka ile oluşturulduğu anlaşılsa da iş işten geçmişti.

BORSADA MİLYONLARCA DOLARLIK KAYIP

Yayılan haber sonrasında S&P 500 borsasında önemli bir düşüş yaşandı. Günün en düşük seviyesine kadar gerileme gerçekleşti. Borsadaki dalgalanma sonrasında milyonlarca dolar kayıp yaşandığı düşünülüyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 67
  • Kamil 11 ay önce Şikayet Et
    Beter olsunlar
    Cevapla
  • Y.Y. 11 ay önce Şikayet Et
    Bu hisse senedi ile insanları dolandırma olayını kaldırıp direk şirkete ortak olacak bir sistem gelmesi lazım.
    Cevapla
  • Ali 11 ay önce Şikayet Et
    Çalışanlar şirketin yüzde ellisine ortak olmalı. Hem kuruma bağlılık hem de iş verimliliği artar.
    Cevapla
  • Biryorum 11 ay önce Şikayet Et
    Bunu istemezler,sebebini sorma.sistemin kendisi zaten sülün osman..
    Cevapla
  • ismailbey 11 ay önce Şikayet Et
    borsadaki gündem hırsızları an yoklarlar aç gözlülükleri o kadar artmıştırki kul hakkı hak getire bu amerikan halkı dolar uğruna herşeyini feda ederler adamların dini para din değil....
    Cevapla
  • Ali Yılmaz 11 ay önce Şikayet Et
    Burada farklımıki .?
    Cevapla
  • Baston 11 ay önce Şikayet Et
    Borsa şirketlerin kaynak bulup büyümesi amacıyla kurulmuştur.Aslında bu hisselerin parası olup yatırıma çeviremeyen insanların paralarının korunması da sağlanır.Ancak heryerde olduğu gibi buradada kötü amaçlı olanlarda vardır.
    Cevapla
  • Hd e 11 ay önce Şikayet Et
    Herkes fetva vermeye başlamış. Bilmeden fetva veren birilerini ölüme sebep oldukları için Peygamber efendimiz ayıplamış ve beddua etmiştir. Din alimi değilseniz fetva vermeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle