Deprem bölgesindeki konutların inşası hızla sürüyor

Bakan Kurum, "Deprem bölgesindeki şantiyelerimizde çalışmalar tam gaz. İslahiye’deki afet konutlarımızın çatısı göründü. Kurban Bayramı'na 15 blokta 360 dairenin kaba inşaatını tamamlamış olacağız" dedi.

GİRİŞ 18.05.2023 16:14 GÜNCELLEME 18.05.2023 16:19
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 11 afet kentinde, depremzedelerin sıcak yuvalarını hızla inşa ediyor. Bakanlığın, Gaziantep İslahiye’de sürdürülen konut yapım çalışmalarının konu alındığı bir videoyu resmî sosyal medya hesabından yayımlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, mesajında “Deprem bölgesindeki şantiyelerimizde çalışmalar tam gaz. İslahiye’deki afet konutlarımızın çatısı göründü. Kurban Bayramı'na 15 blokta 360 dairenin kaba inşaatını tamamlamış olacağız.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “asrın felaketi” 6 Şubat depremlerinin en çok hissedildiği merkezlerden olan Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yapımına başlanan deprem konutlarının tamamlanmakta olduğunu bir video çalışmasıyla duyurdu. “Yükselen Anadolu” vizyonu ekseninde, şehirlerin afetlere karşı dirençli hale getirildiğinin ifade edildiği video paylaşımında, İslahiye’de yapımına başlanan deprem konutlarının hızla tamamlandığı belirtildi. Resmî sosyal medya hesabından videoyu paylaşan ve sürdürülen çalışmalara dair açıklamada bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Deprem bölgesindeki şantiyelerimizde çalışmalar tam gaz. İslahiye’deki afet konutlarımızın çatısı göründü. Kurban Bayramı'na 15 blokta 360 dairenin kaba inşaatını tamamlamış olacağız.” dedi.

“HERHANGİ BİR DEPREM ESNASINDA VATANDAŞLARIMIZIN ÇOK RAHAT OTURABİLECEĞİ, HİÇBİR ŞEKİLDE ÇEKİNMEYECEKLERİ BİNALAR YAPILIYOR”

Videoda, deprem konutlarının güncel halleri ile süren inşaat çalışmalarından görüntüler yer aldı. Hazırlanan videoda inşaat çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Bakanlık yetkilisi, “İslahiye’de 408 tane konut yapıyoruz. 17 tane blok var. 17 bloğun 2 tanesinin çatısı tamamlandı. 5 binamızın kaba inşaatı tamamlandı, 3 binamızın da kaba inşaatı devam ediyor. Bu binalar, radye temel üzerine perde kalıp sistemiyle yapılan betonarme binalardır, çok güvenilir binalardır. Herhangi bir deprem esnasında vatandaşlarımızın çok rahat oturabileceği, hiçbir şekilde çekinmeyecekleri binalar yapılıyor. Aynı zamanda sosyal alanları olan, yeşil alanları olan, her şeyi düşünülmüş siteler bunlar.” ifadelerine yer verildi. 

Önce depremzedelere şimdi de şehitlere hakaret! CHP'lilerin muvazenesi iyice bozulduÖnce depremzedelere şimdi de şehitlere hakaret! CHP'lilerin muvazenesi iyice bozuldu

Yapılanlar Türkiye'nin kanına dokundu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepkiYapılanlar Türkiye'nin kanına dokundu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki

Yüzyılın dönüşüm projesi başlıyor: Pilot bölge İstanbul seçildiYüzyılın dönüşüm projesi başlıyor: Pilot bölge İstanbul seçildi

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 43
  • temel 1 yıl önce Şikayet Et
    chp olsa bu zaman icin de yarin at esek heykeli yada deve yapar idi ancak bacaklarini bitirir idi heykelin erdoganin degerini bilin chp pkk ancak foto cekip sov yapmak icin geldi oraya gelip devlet nerde diye hainlik yapiyorlar idi cikip da devlet ne yapsin cok buyuk deprem demedi hainler diger taraf da orman yanar iken bayram eden yunanlar da var idi
    Cevapla
  • bodrumsuz 1 yıl önce Şikayet Et
    artık hiçbir binada bodrum kat olmasın.
    Cevapla
  • Kutahyali 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis kaybederse bu projeler yapımlar hepsi biter masum depremzedelerin hayalleri boşa gidecek
    Cevapla
  • eminox 1 yıl önce Şikayet Et
    deprwm zedeler erdogan giderse sokakt kalacaklarini biliyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Makettir o kartondur kesin. Aynı teröristlerin başına bomba yağdıran sihalar gibi kartondur karton
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle