Moody's'in seçim rahatsızlığı: İlk dakikadan operasyona kalkıştılar

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'deki seçimlere ilişkin yayımladığı değerlendirmede ilk dakikadan algı operasyonu ve manipülasyona başladı.

GİRİŞ 15.05.2023 13:24 GÜNCELLEME 15.05.2023 13:43
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Haber7

Avrupa ve ABD, enflasyonla mücadele için yüksek faizi tercih etti. Uygulanan bu politika ise enflasyon üzerinde beklenen etkiyi göstermediği gibi, bankacılık krizinin başlamasına neden oldu.

Türkiye ise dünyanın içinden geçtiği yüksek enflasyon döneminde kendi dinamiklerine uygun bir strateji izleyerek 'Türkiye Ekonomi Modeli'ni devreye sokarak düşük faizle üretim, istihdam ve ihracata odaklandı.

Ekonomi ajandası hazır! Asgari ücretli, memur ve emekli zammı...Ekonomi ajandası hazır! Asgari ücretli, memur ve emekli zammı...

ENFLASYON 16 AYIN EN DÜŞÜĞÜNE GERİLEDİ

Bununla beraber enflasyonda da düşüş sağlayan Türkiye'de, enflasyon nisanda aylık bazda yüzde 2,39 artarken yıllık bazda 16 ayın en düşük seviyesi olan yüzde 43,68'e geriledi.

14 Mayıs seçimlerinin ardından ilk değerlendirmesini yayımlayan kredi derecelendirme kuruluşu Moody's ise ilk dakikadan algı operasyonlarına ve manipülasyona başladı.

SÜRDÜRÜLEMEZMİŞ...

Türkiye Ekonomi Modeli'nin başarısını görmezden gelen kuruluş yayımladığı değerlendirmesinde yeni bir Erdoğan döneminin mevcut ortodoks dışı ve 'sürdürülemez' politikaların, çok yüksek enflasyonla birlikte makroihtiyati tedbirlerin ve ağır kur baskılarının devamına işaret edebileceğini iddia etti.

Notta Kemal Kılıçdaroğlu zaferinin ortodoks politikalara dönüş ihtimalini artıracağı ve etkin bir şekilde bu politikaların uygulanması durumunda bunun kredi notuna uzun vadede pozitif etkisi olabileceği belirterek algı operasyonu yapmaya kalktı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 23
  • Kattar 11 ay önce Şikayet Et
    Ortodoks para politi ne. katolik doların ortosu protesi mi olur. Para para para diyen napolyana inat sezar seviciliğiniz bitmedi gitti. Venedisyen ticareti umut tacirliğini bırakmalı mondy. Ona buna rapor hazırlayacağına öldü mü ölecek mi nolcak ss subayınız banka hortumcusu soros ona odaklanın. Hatta ing bankalarından o çıkmıştı usa bank hortumları arkasında onu araştırın.
    Cevapla
  • Işc 11 ay önce Şikayet Et
    Ikili kur sistemi banka-kapalı çarşı işbirliği yurtdışı dollarbavul ticareti nolacak. Cuma cumartesi korkutulan havuçlanan milletin küçük yatırımcısı kuyruktaydı. Hepsine %8 girdi. Karı yine işc ciler kaptı.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 11 ay önce Şikayet Et
    Türkiye Haçlı ordusuna karşı.......
    Cevapla
  • gunıkraş 11 ay önce Şikayet Et
    modys : ülke bizim para bizim enflasyon bizim sen niye geriliyorsun ki
    Cevapla
  • Aksu 11 ay önce Şikayet Et
    Modcuların bu millet dün notunu verdi, sınıfta kaldınız bitti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle