E-ticarette sipariş adetleri 4.8 milyara çıktı

E-ticaret sektö­rü temsilcileri, Anneler Gü­nü için yapılan internet alış­verişlerinin sektöre olumlu yansıyacağını öngörüyor. Ge­çen yıl itibarıyla Türkiye'de e-ticaret hacmi yüzde 109 ar­tışla 800 milyar liraya ulaş­tı.

E-ticarette sipariş adetleri 4.8 milyara çıktı
E-ticarette sipariş adetleri 4.8 milyara çıktı
GİRİŞ 15.05.2023 01:29 GÜNCELLEME 15.05.2023 01:29

E-ticaret sektörü her geçen gün büyü­yor. E-ticaret sektö­rü temsilcileri, Anneler Gü­nü için yapılan internet alış­verişlerinin sektöre olumlu yansıyacağını öngörüyor. Ge­çen yıl itibarıyla Türkiye'de e-ticaret hacmi yüzde 109 ar­tışla 800 milyar liraya ulaş­tı.

Türkiye Odalar ve Borsa­lar Birliği (TOBB) E-Ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, geçen yıl sipariş adetlerinin bir önceki yıla göre yüzde 43 artışla 3 milyar 347 milyon­dan, 4 milyar 787 milyona çıktığını belirterek, 2023'ün e-ticaret hareketliliğinin ya­şanacağı en önemli dönem­lerden biri olabileceğini söy­ledi. 2022 yılında perakende e-ticaret hacminin 458 mil­yar lira olarak gerçekleştiğini belirten Özkara, rakamların gitgide arttığını ifade etti.

Markaların bugüne özel indirimler yapması ve site içinde kullanıcıları yönlen­direcek özellikler sunması gerektiğini dile getiren Öz­kara, geçen yıl Anneler Gü­nü'nde yapılan internet alış­verişlerinde kuyumculuk sektörünün yüksek satışlar gerçekleştirdiğini, aksesuar kategorisindeki takı, bileklik, kolye gibi ürünlerin de ciddi bir satış oranı olduğunu di­le getirdi.

Özkara, şöyle ko­nuştu: ''Bu yıl yükselen altın ve gümüş fiyatları nedeniy­le kullanıcılar, daha çok ak­sesuar kategorilerine yönel­meye başladı. Yine küçük ev aletleri Anneler Günü'nde en çok tercih edilen ürün grup­larından biri" dedi. Elekt­ronik Ticaret İşletmecile­ri Derneği (ETİD) Başkanı Emre Ekmekçi de sektörün Anneler Günü kampanya­larının uygulandığı dönem­de 30 milyar liranın üzerin­de hacim beklediğini söyledi.

İnternetten yapılan alışve­riş alışkanlığının büyümeye devam ettiğine değinen Ek­mekçi, Anneler Günü kapsa­mında en çok satılan ürünle­re ilişkin ''Hediye kategori­lerine baktığımızda küçük ev aletleri, cep telefonu ve tablet gibi teknoloji ürünleri, koz­metik, giyim, ayakkabı, çan­ta ve mücevherat ürünleri­nin öne çıktığını görüyoruz'' dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.