Yusufeli Barajı'nda su seviyesi 131 metreye ulaştı

Artvin’de yapımı tamamlanarak 22 Kasım 2022’de su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nde (HES) su seviyesinin yüksekliği 131 metreye ulaştı.

GİRİŞ 14.05.2023 09:50 GÜNCELLEME 14.05.2023 15:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen ve kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle 22 Kasım 2022 tarihinde hizmete alınmasının ardından barajdaki su seviyesi kontrollü şekilde yükselmeye devam ediyor.

Baraj havzasında depolanan su miktarı bugün itibariyle 449,15 milyon metreküpe, su seviyesi 634,64 kotuna, su yüksekliği de 131.14 metreye ulaştı.

Su tutma işleminde 6. ayın bitmek üzere olduğu baraj nedeniyle karayolları başta olmak üzere köyler ve mahalleler birer birer sular altında kalırken, DSİ 26. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Yusufeli Barajı'nın Temmuz ayında elektrik üretimine başlaması planlanıyor.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • 1907 11 ay önce Şikayet Et
    yanlış ta olsa, olurabilirligi olmasada adam fikir öneri beyan etmiş.Gereksizler ise sokak ağzı ile kendince dalga geçiyor.Boş, vasıfsız, ongurusuz olanlar belli etmiş kendini
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    ilk defa böyle ileri görüşlü bir yazi okudum ayni fikirdeyiz Gardaş
    Cevapla
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    burada biriken suyun İzmir, Ankara ve İstanbula boru hatları ile taşınması mümkün olabilirmi? yakın gelecekte 2038 yılında su savaşları olacak deniyor. İsveç yerağtı magalarına sıcak su depelarken biz konya ovasında yeraltı boşlıklarına neden bu suları depolayamıyoruz.
    Cevapla
  • Uzman 11 ay önce Şikayet Et
    Coğrafya, Matematik ve İktisat dersleri al bir an önce
    Cevapla
  • Necdet 11 ay önce Şikayet Et
    Biraz gündemi takip edersen konya ovasına yeraltından kmlerce boru hattı döşeyip şu basıldığını bilirdin
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Allah millete memleket e hayırlı etsin sebebinden mevlam razı olsun ömrünü sağlıklı mutlu huzurlu uzun etsin hizmeti hep devam etsin cumhurbaşkanı olarak aminnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle