En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Öğretmen, polis, hemşire, avukat, mühendis maaşları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını açıklamasının ardından memur ve kamu işçisinin muhtemel maaşları hesaplandı. Peki Temmuz’da hangi memur ne kadar maaş alacak?

En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Öğretmen, polis, hemşire, avukat, mühendis maaşları...
En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Öğretmen, polis, hemşire, avukat, mühendis maaşları...
GİRİŞ 14.05.2023 13:56 GÜNCELLEME 14.05.2023 14:02
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

2023 Ocak ayında en düşük memur maaşı yüzde 30 zamlanarak 11 bin 848 liraya yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu en düşük memur maaşı 22 bin lira olacak açıklamasının ardından, Temmuz ayından itibaren memur maaşlarına yüzde 85 civarında zam yapılması bekleniyor. İşte kalem kalem zamlı memur maaşları…

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL OLACAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HAK-İŞ Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamayla birlikte memur maaşı zammıyla ilgili müjdeli haberi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamayla birlikte, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğini belirterek, en düşük memur maaşlarının temmuz ayından itibaren 22 bin lirayı bulacağını açıkladı.

Buna göre; Temmuz ayında hesaplanacak olan 6 aylık enflasyon oranı sonrasında, yapılacak çalışma kapsamında en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin liraya yükselecek.

TEMMUZDA MEMUR MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

  • En düşük profesör maaşı yüzde 30 zamla 44 bin 280 liraya, yüzde 40 zamla 47 bin 700 liraya, yüzde 50 zamla 51 bin 80 liraya yükselecek.

  • En düşük öğretmen maaşı yüzde yüzde 40 zamla 22 bin 950 liraya, yüzde 50 zamla 23 bin 730 liraya çıkacak.

  • En düşük polis memuru maaşı yüzde 30 zam oranıyla en düşük 23 bin 800 liraya, yüzde 40 oranla 26 bin 700 liraya, yüzde 50 zam oranıyla 27 bin 450 liraya ulaşacak.

  • Avukat maaşları yüzde 30 zamla 26 bin liraya, yüzde 40 zamla  27 bin 950 liraya ve yüzde 50 zamla göre en düşük 30 bin 85 liraya yükselecek.

  • En düşük hemşire maaşı, yüzde 40 zamla 21 bin 900 lira, yüzde 50 artış olması halinde 23 bin 450 liraya yükselecek.

  • Mühendis maaşı ise yüzde 30, 40 ve 50 zam ihtimalleriyle sırasıyla en düşük, 27 bin 700 lira, 29 bin 800 lira ve 32 bin lira maaş alacak.

EN DÜŞÜK KAMU İŞÇİSİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin TL’ye çıkartıyoruz. Yüzde 4 ile yüzde 6 prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz'' dedi.

KAMU İŞÇİSİ ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu iş sözleşmesi kapsamında, refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yaptıklarını, böylece en düşük kamu işçisi ücretinin 15 bin liraya çıktığını duyurmuştu. 

Kamu işçileri maaşlarını her ayın 15'i itibari ile almaya başlıyor. 15 bin liraya yükselen en düşük kamu işçisi maaşlarının, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, takip eden ayın 15'inden itibaren hesaplara yatırılacak.

"REFAH PAYI DAHİL YÜZDE 45 ZAM YAPIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İmzalanacak protokelle kamu işçilerimizin taban ücretleri, diğer özlük ve yan hakları belirlenmektedir. Refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz." dedi.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI NASIL BELİRLENİYOR?

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, her yıl iki kez toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla belirleniyor. Memurlar temmuz ayında yüzde 7'lik toplu sözleşme zammı almıştı. Bu rakamı aşan oran kadar enflasyon farkına hak kazanılıyor. Ocak ayı için yüzde 8'lik toplu sözleşme zammıyla enflasyon farkı eklenerek memur ve memur emeklisinin zam oranı ortaya çıkıyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 ayda bir zam alıyor. Emeklilerin zam oranı 6 aylık enflasyona göre belirleniyor.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 32
  • Ömer 11 ay önce Şikayet Et
    Alım - gücü üzerine kurgulanmış bir politika izledi. Bu da demek oluyor ki, Sayın Cumhurbaşkanım ne yaparsanız yapın , emeklilerin, memurların, eyt ye dahil olamayan bir kesimin, Emekli Askeri personel, ( Astsb ların ) Kadro bekleyen Uzm. çvş. ların , sorunları na yönelik çalışmalar acilen yapılmalı ve uygulamaya konulmalıdır. Yani maalesef diğer önemli konular dikkate alınmamaktadır.
    Cevapla
  • Ömer 1 11 ay önce Şikayet Et
    Kurban olduğum Cumhurbaşkanım aman emekliye maaşlarına iyi bir zam vermeyin, CHP tüm seçim süreci boyunca hangi konuları gündem de tuttu, dış politika mı, sınırlarımızın güvenliği mi, savunma sanayimizin gelişimi mi, ülkeyi hangi üretim politikası ile nasıl kalkındırabileceği ile ilgili hedeflerimi hiçbirisi değil, bize göre patates- soğan ama insanların ekonomik sıkıntıları ..
    Cevapla
  • Damdaki adam 11 ay önce Şikayet Et
    Zorunamı gitti
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    helal olsun sana yakisir
    Cevapla
  • TÜRKOĞLUTÜRK 11 ay önce Şikayet Et
    En düşük emekli maaşı asgari ücrete sabitlenmeli bu zamanda 7500 tl ne hiç birşey .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle