Irak, petrol için Türkiye'den talepte bulundu

Irak Devlet Petrol Pazarlama Şirketi (SOMO), bölge petrolünün ihracatının yeniden başlatılması için Türkiye’den talepte bulundu.

Irak, petrol için Türkiye'den talepte bulundu
Irak, petrol için Türkiye'den talepte bulundu
GİRİŞ 11.05.2023 19:37 GÜNCELLEME 11.05.2023 19:37
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Irak, petrol ihracatının yeniden başlatılması için Türkiye’den talepte bulundu. Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümeti Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Irak hükümeti ve IKBY arasında imzalanan anlaşmanın ardından bölge petrolünün Türkiye üzerinden yeniden ihracatının başlatılması için tüm prosedürlerin tamamlandığı aktarıldı.

Irak Devlet Petrol Pazarlama Şirketi’nin (SOMO) dün Kerkük - Ceyhan boru hattı üzerinden petrol ihracatının yeniden başlatılması için Türkiye’den talepte bulunduğunu belirten açıklamada “Petrol ihracatının başlatılması için IKBY Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Irak Petrol Bakanlığı’nın Türkiye’den cevap bekliyorlar” denildi.

Irak'ın 25 Mart'ta Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nde açtığı davayı kazanmasının ardından, IKBY’den Türkiye’ye gelen günlük 450 bin varillik petrol ihracatı durdurulmuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • malatya balabanlı 11 ay önce Şikayet Et
    Oranın kürt arap halkıyla bir problemimiz yok . Ama kürt yönetimi ikili oynuyor . Teröre pkk ya göz yumuyor bu yanlıştan vazgeçilmeli . Türkşyeyle ekınomik ilişki iki tarafın menfaatine olur
    Cevapla
  • Hakan 11 ay önce Şikayet Et
    izin mizin yok hatta operasyon şart , o topraklar tekrar ele geçirilmeli
    Cevapla
  • Levent 11 ay önce Şikayet Et
    Sizdin petrol akusini durduran amerikayi dinlediniz barzani YAAA ne oldu simdi akus istiyon kim zarar etti sen YAAAAA bekle bekle IRAKKKKM bekle bu yaptiginiz zor zamanfa zorda koyma sizde geniz zamabfa darda nasil kalacaksiniz görürüsunüz
    Cevapla
  • Uzman 11 ay önce Şikayet Et
    Barzani değil Talabani
    Cevapla
  • Mustafa 11 ay önce Şikayet Et
    Aslında dogu yönümüz zenginliklerle dolu doğalgaz petrolü çok ucuza alıp kullanabiliriz neden olmasın yeter ki iyi ilişkilerimizi bozmayalım
    Cevapla
  • Koray Derik 11 ay önce Şikayet Et
    ulusal hak ve menfaatlerimize en uygun bir anlaşma yapılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle