Girişimci İşadamları Vakfı Sakarya şubesi açıldı

Dünyanın da önemli gündem maddeleri arasında yer alan girişimciliği, Türkiye'de bir kültür haline getirmek ve hayatın içine aşılamak için çalışan Girişimci İşadamları Vakfı (GİV), faaliyetlerini farklı illere taşımaya devam ediyor.

Girişimci İşadamları Vakfı Sakarya şubesi açıldı
Girişimci İşadamları Vakfı Sakarya şubesi açıldı
GİRİŞ 11.05.2023 16:38 GÜNCELLEME 11.05.2023 16:38

Ülkemizin dört bir yanındaki girişimcilere ulaşmak için şubeleşme faaliyetlerine hız veren GİV, 9 Mayıs 2023 Salı günü SATSO’da gerçekleştirilen program ile Sakarya şubesinin resmi açılışını gerçekleştirdi. GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, GİV Sakarya Şube Başkanı Baki Demir ve GİV yönetim kurulu üyeleri açılış töreni öncesince Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ’u ziyaret etti. Görüşmelerde ticaret ve girişimciliğin önemini, Sakarya’ya ve ekonomiye katkısı üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirildi. Aynı zamanda SATSO ile iş birliği üzerine istişarelerde bulunuldu.

Sakarya şubesi açılış programına GİV Başkanı, GİV Şube Başkanları, GİV Üyeleri ve SATSO Başkanı’nın yanı sıra Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, Sakarya Uygulamalı Bilimleri Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever, sanayici ve girişimci iş adamlarının da yer aldığı birçok davetli katıldı.

“Sakarya’da girişimciliği geliştireceğiz”

Açılış konuşmasını yapan GİV Sakarya Şubesi Başkanı Baki Demir, “Şubemizin açılış serüveni bir yıl önce başladı. Bir yıllık bir serüven sonunda Girişimci İşadamları Vakfı Sakarya şubesini ilimize kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Ülkemizin bu yeni yüzyılında da tam bağımsız, istikrarlı bir ülke olması için, savunma sanayisinden tekstile, tarımdan teknolojiye birçok alanda kalkınmanın sağlanması için belirleyici gücün girişimciler olduğunu biliyoruz. GİV Sakarya şubesi olarak tüm enerjimizi girişimciliği geliştirmek için sarf edeceğiz. Bu yolda en değerli iktisadi mülkiyetlerini, bilgisini, birikimini, tecrübesini ve vaktini sarf eden tüm kurucu üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Girişimciliğe açık ve aç bir şehiriz”

GİV Sakarya Şubesi’nin tüm şehre hayırlı olması dileyen SATSO Başkanı Akgün Altuğ, “Sakarya hem tarımsal anlamda hem de endüstriyel anlamda çok ciddi üretime sahip bir şehir. Bizim bütün hedefimiz, bütün amacımız üretimi sürdürülebilir kılmak ve artırmak. Bunun için de birçok çalışmamız ve projemiz var. Sakarya’yı geliştirme ve ülkemizin ekonomisini daha iyi bir seviyeye getirme konusunda artık GİV Sakarya Şubesi ile de beraber çalışıyor olacağız. Sakarya olarak girişimciliğe açık ve aç bir şehiriz. Bundan sonra da şehrimize gelecek tüm yatırımcılara elimizden geldiği kadar destek olmaya buradan ben söz veriyorum” diyerek girişimcilere çağrıda bulundu.

SUBÜ Rektörü Mehmet Sarıbıyık, "Bizim temel hedefimiz uygulama becerisine sahip öğrenci yetiştirmek. Tüm öğrencilerimiz girişimcilik dersi almak zorundalar. Girişimcileri sınıflarımızda ağırlıyoruz. SUBÜ öğrencileri 9 proje ile TEKNOFEST’te finalde yarışarak gurur kaynağımız oldu. Bu öğrenciler geleceğin girişimcileri olacak" dedi.

“Türkiye’nin konumunu daha da güçlendirmek için girişimciliğe ihtiyacımız var”

GİV Genel Başkanı Mehmet Koç ise “GİV olarak Türkiye'nin en önemli konularından bir tanesinin girişimcilik olduğuna inanıyoruz. Eğer cari açığı çözmek istiyorsak, istihdamı artırmak istiyorsak, gelişmişlik ve refah seviyesi daha da artmış bir ülke istiyorsak bunların hepsinin paydasında girişimciliği bulabilirsiniz. Türkiye'nin savunma sanayinde geldiği seviyeden, kendi doğalgazını kendi petrolünü arayan bir ülke olmasından özetle Türkiye’nin bugünkü güçlü konumundan faydalanmak ve bunu ekonomiye çevirmek istiyorsak burada girişimciliğe ihtiyacımız var. Yeter ki biz bunu doğru tanımlayalım ve topluma, eğitim sistemine, aile yapısına doğru aktaralım. Bütün dünyada girişimcilik önemseniyor. Türkiye'de de daha fazla önemsenmeye başladı. Lakin toplumda girişimci motifini, girişimci dalını yakalamak çok kolay değil. Çünkü biz aile yapısında da eğitim sisteminde de bugüne kadar girişimciliği ikinci planda bıraktık. Türk toplumunda girişimciliğin bütün parametreleri var. Sadece bizim yapacağımız eğitim sisteminde girişimciliği törpüleme işine engel olmak. GİV olarak eğitim sisteminin girişimci dostu olması gerektiğine inanıyoruz. Yani ülke olarak kaynakları planlamada ve girişimciliği geliştirmede iyi bir sistem kurmamız lazım. Bir öğrencinin girişimciliğe eğilimi varsa bu erken yaşlarda fark edilmeli ve öğrencinin bu becerileri geliştirilmelidir. Ben denizcilik sektöründe faaliyet gösteriyorum ve denizcilikte çok önemli bir kural vardır; ‘Nereye gideceğini bilmeyen bir gemiye hiçbir rüzgar fayda etmez.’ Lakin siz nereye, hangi limana gideceğinizi biliyorsanız işte o zaman rüzgar ters yönden esiyor olsa bile bu durumu lehinize kullanır ve gideceğiniz limana varabilirsiniz. İşte bu yüzden Türkiye’de girişimciliği geliştirmeli ve hayatımızın içine aşılamalıyız” diye konuştu.

Açılış konuşmaları ardından gerçekleşen dua ile açılış kurdelesi kesildi. Plaket takdimi sonrası toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle program sona erdi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.