Cumhurbaşkanı Erdoğan: En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak

HAK-İŞ Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapılacak düzenlemeyle en düşük memur maaşının 22 bin lirayı bulacağını açıkladı. Erdoğan, "Memur maaşlarındaki artış otomatik olarak emekliliklere de yansıyacak" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak
GİRİŞ 11.05.2023 14:57 GÜNCELLEME 11.05.2023 16:53
Bu Habere 565 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen HAK-İŞ Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. Bakanımıza temmuz ayında bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatı verdim" dedi.

Erdoğan, "Birinci dereceye giren ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

Erdoğan açıklamasında emeklilere de müjde verdi. Erdoğan, "En düşük emekli maaşını 7500 liraya, bayram ikramiyelerini 2 bin liraya yükselttik. Meclis'in açılmasıyla 7500 liranın üzerinde maaş alan emeklilerimizi de sevindireceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

HAK İŞ konfedarasyonumuzun değerli mensupları sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle muhabbetle selamlıyorum. İşçi kardeşlerimize saygılarımı sevgilerimi sunuyorum. Genel Kurul'un çalışma dünyamız ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

"NEREDEN GELDİĞİMİZİ AKLIMIZDAN ÇIKARMADIK"

HAK-İŞ temsil ettiği kitle itibarıyla bizim de sendikamızdır. Kendimizi emekçi ailesinin birer ferdi olarak görüyoruz. Gençlik yıllarında İETT 'de işçi olarak çalışmış bir kardeşinizim. Şafakla beraber uyanmanın, otobüs beklemenin gazete kağıtlarının serilmiş olduğu bir sofrada Yemek yemeyi bilirim. Nereden geldiğimizi aklımızdan çıkarmadık, mazisini inkar edenlerden olmadık.

Kuruluşundan bugüne HAK-İŞ çatısı altında ter döken herkese teşekkür ediyorum. Türkiye'ni bugünlere ulaşmasında, emek mücadelesinde emeği olan o kardeşlerimizin çok büyük payı var. Son 21 yılda Türkiye milli gelirini 236 milyar dolardan 1 trilyon dolar sınırına getirdiysek, satın alma gücüne göre dünyanın en büyük 11. ekonomisi olduysa, ihracatını 255 milyar dolara çıkardıysa, her alanda 100 yılın başarılarına imza attıysa bunun gizli kahramanları işçi ve emekçi kardeşlerimizdir. Rabbim hepinizden razı olsun.

Biz göreve geldiğimizde asgari ücret 124 dolardı. Bugün 440 dolar. 2002'de benzinin litre fiyatı 1.5 liraydı. Asgari ücretle 110 litre alınıyordu. Bugün asgari ücretle 410 litre benzin alınıyor. Asgari ücret ve diğer ücretlerdeki artış reel olarak da alım gücünü yükseltti. Sadece bu örnek bile iktidarımızın işçisine memuruna verdiği önemi göstermektedir.

Türkiye'nin mali şartları ne olursa olsun, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik. Toplumuzun tüm kesimlerinin yanında olduk. Ülkemizin yaşadığı ciddi sıkıntılara, ekonomik krizlere rağmen bu hassasiyetimizi koruduk. Covid döneminde insanımızın sağlığıyla birlikte işini de koruması için mücadele ettik.

DEPREMLERİN MALİYETİ 100 MİLYAR DOLAR

6 Şubat depremlerinin maliyeti 100 milyar doları aşmaktadır. Biz depremin 90. gününde enkazları tamamen kaldırdık. Deprem bölgesinde 837 bin çadır, 100 bin konteynerin kurulumunu sağladık.

Togg'un yola çıkmasından, TCG Anadolu'ya, KAAN'ın hangardan çıkmasına kadar birçok stratejik adım attık. Hem depremin yaralarını sardık hem de hedeflerimize ilerledik.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN LİRAYI BULACAK

En düşük emekli maaşının üzerinde ücret alan emeklilerin durumunu iyileştirecek çalışma yapıyoruz. Yeni Meclis'in açılmasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı da inşallah sevindireceğiz. En düşük kamu işçisi ücretini yaklaşık 12 bin liradan yaklaşık 21 bin liranın üzerine çıkardık. Önümüzdeki memurlarımızın maaş düzenlemesi var. 2002 yılında 392 lira olan en düşük memur maaşını reel olarak yüzde 136 artışla yaklaşık 12 bin liraya çıkarmıştık.

Memur-Sen’den en düşük memur maaşının artırılmasına ilişkin açıklamaMemur-Sen’den en düşük memur maaşının artırılmasına ilişkin açıklama

Temmuz ayında bir adım daha atıyoruz. Temmuz ayında en düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz, en düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. Birinci dereceye giren ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacağız. Memur maaşlarındaki artış otomatik olarak emekliliklere de yansıyacak. Bakanımıza yasal tarih olan temmuza kadar bu çalışmanın tamamlanması talimatı verdim.''

BAKAN BİLGİN: GEÇİCİ İŞÇİLERİN BİR SORUNU KALMADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, HAK-İŞ'in 15. Olağan Genel Kurulu'na açıklamalarda bulundu.

Kamudaki 700 binden fazla işçinin mali ve sosyal haklarının belirlendiği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün rekor artışlarla imzalandığını belirten Bilgin, şunları kaydetti:

“Yaklaşık iki yıllık görev sürem boyunca çalışanlar ve emekçilerimizle ilgili birçok sorunun çözümüne katkı sağlamaya çalıştık. Bunlar arasında, asgari ücretin vergi dışı bırakılması diğer yaptıklarımızdan çok daha önemlidir. Bu sayede hem asgari ücret hem de bütün ücretlerin asgari ücret kadar olan kısmı vergi dışı bırakıldı. Bu yapısal bir değişimdir. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nde asgari ücret uygulanmasından beri yapılan en büyük reformdur. Bunu başarmak bizim için gurur verici olmuştur. Cumhurbaşkanımız bu karara imza attığı zaman devletimiz 90 milyar lira civarında bir gelirden vazgeçmiş ve bu rakamı katkı olsun diye emekçilerine bırakmıştır."

Vedat Bilgin

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına da değinen Bakan Bilgin, kadro kapsamı dışında kalan taşeron işçilerin kadroya alınmasının, söz verdikleri halde Meclis'in tatile girmesi nedeniyle yapamadıkları başlıklardan biri olduğunu söyledi. Bilgin, "Eğer deprem olmasaydı ve Meclis seçim nedeniyle tatil olmasaydı bu konu gündemdeydi. Yaptığımız düzenlemeyle geçici işçilere kendi çalıştıkları iş yerlerinde 12 ay çalışma ve norm kadrolara atanma imkanı getirdik. Geçici işçilerin artık bir sorunu kalmadı." şeklinde konuştu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 565
  • serdar uyumaz 11 ay önce Şikayet Et
    selamlar herkes işini layıkıyla yapsın kendisine yapılmamasını istediğini başkasına yapmasın içimizde olduğu gibi memurlarında içinde irlandalılar var onlarında derhal temizlenmesi dileğimdir
    Cevapla
  • murat 11 ay önce Şikayet Et
    bu ülkenin amiri memuru doymaz birtaneside istifa etmez
    Cevapla
  • emre19 11 ay önce Şikayet Et
    Bence bu zam değildir.bu Türkiye ekonomisinin ne kadar yükseldiğini gösteriyor. Eskiden işçiye memura verilen zamlar inanın on kiloluk bir karpuz alamiyordu. Az bir zam verilse bir ay sonraki enfilsyon yüzde 66 altına inmiyordu.
    Cevapla
  • Kamil 11 ay önce Şikayet Et
    Musul - Kerkük petrol boru hattını Kuveyt'e oradan Bahreyn ve BAE'ye uzatalım , yeni yüksek kapasiteli petrol boru hattı inşa edip , tüm petrolü Ceyhan'a taşıyalım . Rafine petrol ürünleri terminal ülkesi olalım .
    Cevapla
  • Kamil 11 ay önce Şikayet Et
    Nasıl olsa her vatandaşın parmak ve aya izi E Devlet sistemine kayıtlıdır . 18 Yaşın üzerindeki vatandaşlar için Biyonik Temassız Ödeme kolaylığı getirilsin , Dijital Türk Lirasından belli bir yasal limit E Devlet hesaplarına yüklensin , Uzak parmak okuyucu cihazlar ile temassız ödeme yapabilsinler .
    Cevapla
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Biyonik değil, biyometrik. Aslında biyometrik verileri kaydetmeyi de suç kapsamına sokmak lazım. Sonra eline telefon alan bakan resim çekip nüfus bilgilerine ulaşıyor. Bırak ödemeyi kimlik gizliliğine bile saygı olmayan ülkeye lüks böyle işler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle