Seçime sayılı günler kala Fitch'ten Türkiye açıklaması: 'Büyük etkisi olacak'

Türkiye'deki seçimlerin ülkenin kredi notu için çok önemli bir olay olabileceğini belirten Fitch Ratings, seçimlerin güvenilir ve sürdürülebilir bir politika bileşimine geçişle makroekonomik istikrar risklerini azaltabileceğini vurguladı.

Seçime sayılı günler kala Fitch'ten Türkiye açıklaması: 'Büyük etkisi olacak'
Seçime sayılı günler kala Fitch'ten Türkiye açıklaması: 'Büyük etkisi olacak'
GİRİŞ 11.05.2023 13:23 GÜNCELLEME 11.05.2023 13:23
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'deki seçimlerin ülkenin kredi notu için çok önemli bir olay olabileceğini belirtti.

"İSTİKRAR SAĞLANABİLİR"

Fitch'in açıklamasında, seçim sonrası güvenilir ve sürdürülebilir bir politika bileşimine geçişin, Türkiye'nin makroekonomik ve finansal istikrar risklerini azaltabileceği, dış finansmana erişimini iyileştirebileceği ve istikrarı sağlayabileceği vurgulandı.

Ancak, Fitch ayrıca uzun süreli siyasi belirsizliğin, Türkiye'nin makroekonomik ve ödemeler dengesi baskılarını şiddetlendirebileceği uyarısında bulundu.

"BÜYÜK BİR ETKİSİ OLACAK"

Türkiye'de 2023 yılında gerçekleştirilecek olan seçimler, ülkede belirgin şekilde farklı politika yolları nedeniyle çok önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor. Fitch, seçim sonrası oluşacak politika bileşiminin ülkenin kredi notu açısından da büyük bir etkisi olacağına dikkat çekti.

TÜRKİYE'NİN RİSK PRİMİ KRİTİK EŞİĞİN ALTINI GÖRDÜ

Dünya genelinde enflasyonun düşüşe geçmesiyle başta ABD Merkez Bankası (Fed) olmak üzere merkez bankalarının "şahin" politikalarını sonlandıracağı beklentisi risk algısının azalmasına sebep olurken, Türkiye'nin risk primlerinin düşüş eğilimi de hızlandı.

Merkez bankalarının yıl başından bu yana güçlü seyreden enflasyonla mücadelede attığı ve atacağı adımlara ilişkin beklentiler, yatırımcıların kararları üzerinde etkili oluyor.

Türkiye'nin 5 yıllık CDS değeri ise günlük 50 puandan fazla düşüşle Aralık 2022'den bu yana ilk kez 500 baz puanın altına indi.

Ülkenin risk seviyesi TSİ 12.30'da 497 seviyesinde bulunuyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 75
  • RAMAZAN KARAKAYA 11 ay önce Şikayet Et
    Dünyayı para sermeye yönetiyor,yeryüzünde yahudiye krallığı var.şeytanın saltanatı sürüyor.insanlar Hak yoldan ayrı oldukları için Allah zalimleri musallat ediyor.şeytan saltanatını avrupa ve ingilterede kraliyet ailesi üzerinden türkiyede kamalizim üzerinden yeryüzünde ınsanların cehaleti üzerinden sürdürüyor.Galip olan Allah mutlak güç otorite sahibi olup sanlar Hakkettiklerini yaşar..
    Cevapla
  • Antalyali 11 ay önce Şikayet Et
    Turkiyede seçim sonu işler düzelecek,dışarıdan parmak sallayanlarin parmağını isiracagiz ,ilk defa reise vereceğim, kimse bana ve devletime parmak sallayamaz .....bir oy reise bir oy da zafere atacağım, bu seçim bölünme ayrışma seçimi değil...ülkede kazanılmış herseyi yok edecekler ingilizden tefeciden aldıkları paraları yiyip içip faiziyle halka ödeyecek...onlarda yiyip içip kaçıp g
    Cevapla
  • Erkan 11 ay önce Şikayet Et
    RABBIM inşallah chp ye oy veren kardeşlerimin aklına başına almasını sağlar bu kadar veri varken ben birsey söylemem umut varsa REIS te yanlışlar elbette var ama adam yaptı be arkadaş görmemek ayıptır daha ne yapsın ülke tarihi bu adamı altın harflerle yazacak bu kadar eser bünyeye ters.
    Cevapla
  • kadfiye 11 ay önce Şikayet Et
    fich misin nesin git başımızdan.nitunu al senin olsun.biz dunya liderimizin devam bak çatlayın dogalgsximuz petrolimuzde var
    Cevapla
  • Naci 11 ay önce Şikayet Et
    Yani diyoki bizim her istediğimizi yap bizde sana borç verelim yüzde bimilyon faizle tasmayı takalım gezdiririm diyo.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle