Microsoft'un çalışanlarına bu yıl zam yok

ABD'li teknoloji devi Microsoft, bu yıl "tam zamanlı" olarak nitelendirilen çalışanlarına zam yapılmayacağını açıkladı.

Microsoft'un çalışanlarına bu yıl zam yok
Microsoft'un çalışanlarına bu yıl zam yok
GİRİŞ 11.05.2023 10:12 GÜNCELLEME 11.05.2023 10:12

Microsoft, çalışanlara bir e-posta gönderdi ve 2023'teki çalışma şartlarını açıkça belirterek, bu şartların gerekli olduğunu de belirtti.

Insider'ın haberine göre, Microsoft Üst Yöneticisi (CEO) Satya Nadella, çalışanlara maaş artışı ile ilgili şirket çalışanlarına elektronik posta gönderdi.

Söz konusu e-postada Nadella, şirketin yapay zekanın yeni çağında büyük bir platform değişikliğine öncülük etmeye yardımcı olduğu ve bunu küresel makroekonomik belirsizliklerle karşı karşıya kalırken dinamik ve rekabetçi bir ortamda yaptıklarını aktardı.

ÇALIŞANLARA GEÇEN YILKİ ZAMLAR HATIRLATILDI

Geçen yıl piyasa koşullarına ve şirket performansına bağlı olarak ücretlere yaptıkları artışları anımsatan Nadella, bu yıl ekonomik koşulların müşteri talebi, iş gücü piyasası ve bir sonraki inovasyon döngüsü için gerekli yatırımlar dahil olmak üzere birçok boyutta çok farklı olduğunu kaydetti.

"SAATLİK ÇALIŞANLAR İÇİN MAAŞ ARTIŞI OLACAK"

Nadella, bu yıl saatlik çalışanlar için maaş artışı olacağını ancak tam zamanlı çalışanlar için maaş artışı olmayacağını belirtti.

İKRAMİYELER DEVAM EDECEK

İkramiyelerin ise verilmeye devam edileceğine işaret eden Nadella, şirketi uzun vadeli başarıya hazırlamak için söz konusu kararın gerekli olduğuna inandıklarını vurguladı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.