Rusya'dan Türklere çağrı: Şimdi gelme zamanı

Türk iş dünyası temsilcileriyle buluşan SPIEF CEO’su Alexey Valkov, “Rusya’ya gelmenin tam zamanı” çağrısı yaptı. IC Holding’in CEO’su Murad Bayar ise , “Rusya’da yeni altyapı yatırımları için görüşmeler yapıyoruz” dedi.

Rusya'dan Türklere çağrı: Şimdi gelme zamanı
Rusya'dan Türklere çağrı: Şimdi gelme zamanı
GİRİŞ 11.05.2023 17:25 GÜNCELLEME 11.05.2023 17:25
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Davos’u olarak değerlendirilen ve geçen yıl 130 ülkeden 16 bin katılımcıyı ağırlayan St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu’nun (SPIEF) 26’ncısı 14-17 Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenecek. Forum öncesinde Türk iş dünyası temsilcileriyle buluşan SPIEF CEO’su Alexey Valkov, “Rusya’ya gelmenin tam zamanı” çağrısı yaptı.

Valkov, Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesinin, Rusya’nın dış politikasının öncelikli ve “en önemli” alanlarından biri olduğunu belirtti. Batılı şirketlerin Rusya’dan çekilmesiyle Türk işletmelerin Rusya pazarındaki boşlukları doldurabildiğini söyleyen Alexey Valkov, üretimden teknolojiye, ticaretten altyapıya kadar tüm alanlarda fırsat bulunduğuna işaret etti.

Son bir yılda 33 Türk firmasının Rusya’ya geldiğini kaydeden Valkov, “Saint Petersburg’dan İstanbul THY ile 3.5 saat. Bu yıl Türk firmalarını foruma sadece katılımcı olarak değil stratejik ortak olarak davet ediyoruz” dedi.

2022’de SPIEF kapsamında yaklaşık 75 milyar dolarlık anlaşma imzalandığını belirten Valkov, SPIEF’in Rusya’da gelişmek isteyen işletmelerin büyümesi için etkili bir basamak olduğunu ifade etti. İstanbul’un Ruslar için bir merkez haline geldiğini dile getiren Valkov, “Artık ağ oluşturma, karşılıklı yarar sağlayan iş birliği geliştirme ve potansiyel iş ortaklarıyla sürdürülebilir ilişkiler kurma zamanı geldi. SPIEF, birbirinizi tanımanız ve ardından kârlı anlaşmalar yapmanız için gerekli koşulları yaratma konusunda sahip olduğu engin deneyimiyle sizleri bekliyor” dedi.

“RUSYA’DA YENİ YATIRIMLAR İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ”

Rusya’nın IC Holding açısından önemli ve kalıcı bir pazar olduğunu belirten IC Holding CEO’su Murad Bayar, holding olarak SPIEF’e defalarca katıldıklarını söyledi. Grubun Rusya ile uzun yıllara dayanan bu güçlü ilişkisinin Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin ana yüklenicisi olma rolü ile devam ettiğini belirten Bayar, “Yeni yatırım projeksiyonlarını biliyoruz. Belki 6 ay içinde değil ama bölgede yine altyapı yatırımları için görüşmeler yapıyoruz” dedi.

Rusya’da kalıcı iş yapmanın birinci koşulunu da ‘mutlaka’ sözleşme yapmak olarak vurgulayan Bayar, “Rusya kurumları, kuralları yerleşik bir pazar. Sisteme girdiğinizde kalıcı olacağınız bir pazar” dedi.

KAYNAK: DÜNYA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Deniz 11 ay önce Şikayet Et
    Vizeyi neden hâlâ kaldirmiyorsunuz?????
    Cevapla
  • A.A.A 11 ay önce Şikayet Et
    Ticarette Hayat şu şekilde işler AL-GÜLÜM, VER-GÜLÜM. Vizeyi kaldırın, biz Sizin Petrolü ve Gazı Dünyaya Pazarlayalım.. Biz Size Fırın ve Buzdolabı verelim, Siz bize Crom./ Altın./ Gübre Verin.. Yapılacak daha Çok işler var...
    Cevapla
  • Kurt pars 11 ay önce Şikayet Et
    Aynen vizeyi kaldirın gelelim
    Cevapla
  • Etme bulma dünyası 11 ay önce Şikayet Et
    Vizeyi Türkiye'ye kaldır serbestçe gidebilelim Rusya'yı teknolojide 2numara yapalım 1numara biziz çünkü
    Cevapla
  • deniz bey 11 ay önce Şikayet Et
    türkiye rusya elele daha güzel günlere ilişkilerimiz dahada ilerler inşallah suriye konusunda avrupa ve ab konusundan hem fikiriz .ayrıca rus larla aile bağlarımız var rus gelinlerimiz artık bir aile gibiyiz bu dostluk hiç bitmesin ebediyen yönümüzü rusya ve çine doğru yöneltelim
    Cevapla
  • Paşa 11 ay önce Şikayet Et
    Ayıdan post kafirden dost olmaz dostum. İş güç dışında..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle