Ehliyet ve kimliklerde ‘çipli’ dönem başlıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ehliyetlerin de artık çipli şekilde olacağını belirterek, "İsteyen ehliyetini kimliğe, isteyen kimliğini ehliyete yükleyebilecek" dedi.

GİRİŞ 11.05.2023 09:41 GÜNCELLEME 11.05.2023 10:52
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fatih'te bir alışveriş merkezinde nüfusmatik cihazının açılışını gerçekleştirdi. Bakan Soylu, artık ehliyetlerin de çipli şekilde olacağını belirterek, "İsteyen ehliyetini kimliğe, isteyen kimliğini ehliyete yükleyebilecek" dedi.

Soylu şu bilgileri verdi:

"Ehliyetimizi de çipli şekilde yapıyoruz. Çipli şekilde yaptığımız ehliyetimizin şöyle bir özelliği olacak, ehliyetimizi kimliğimize yükledik çünkü kimliğimizin çipi vardı. Şimdi çipli ehliyetimiz olacağı için Avrupa'da sürücülerimizin özellikle giderken ehliyet ve kimlik karmaşası olmasın diye bundan sonra kimliği ehliyet içerisinde ekleyebilme kabiliyetini ortaya koyacağız.

TEK KİMLİK ŞARTI DEVAM EDECEK

Yani isteyen ehliyetini, kimliğe isteyen kimliğini ehliyete yükleyebilecek. Tek kimlik şartımız aynen devam etmiş olacak. Bir şey daha yaptık. E imzaları kimliklerimize yükledik."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Orhan Aydın 11 ay önce Şikayet Et
    ya hakikatten insanlarımız çok cahil biz bir defaya mahsus yenilenen eski nesilin yeni nesil ehliyete dönüşümünü kast etmedik biz yeni nesil ehliyetin yenilenmesini kast ediyoruz 15 lira ücret 2016 yılından bu yana zaten hiç değişmedi ama görürüm ben sizi 5 yıl da bir yenilemek zorunda kalırsanız ödeyeceğiniz ücreti bana yalancı diyen cahillere itlaf olunur
    Cevapla
  • ASİLBEY@06ÇUBUK 11 ay önce Şikayet Et
    Teknolojik olarak geldiğimiz bugünde, yanında ehliyeti olmadığı için ceza kesilmesi kadar saçma ve mantıksız bir şey yok. Adam kimliğini ispat ediyorsa zaten ehliyetinin olup olmadığı, el konulup konulmadığı, cezalı olup olmadığı bilgisine ulaşılır. Hatta kimliği bulunmayan sahıslara parmak izi eşleştirmesi ile daha güvenli bilgiye ulaşılır.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    aferim dayım aynen
    Cevapla
  • alparslan 11 ay önce Şikayet Et
    Tayyibin resmini ismini gördüğün yerin altındaki yuvarlağa vur mührü dayı. :))
    Cevapla
  • Fatih 11 ay önce Şikayet Et
    tayyip erdoğana nereden oy atıyoruz yeğenim yanlış olmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle