Marmara'dan Akdeniz'e...Karadeniz'den İç Anadolu'ya...Dev hızlı tren müjdesi

İstanbul ile Antalya arasındaki hızlı tren projesini ilk kez duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul'dan Antalya'ya hızlı trenle 4 saat 45 dakikada ulaşma imkanımız olacak" dedi.

GİRİŞ 11.05.2023 07:31 GÜNCELLEME 11.05.2023 09:50
Bu Habere 172 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul ile Antalya arasındaki hızlı tren hattı projesinin müjdesini verdi.

Projeyi ilk kez NTV yayınında açıklayan Bakan Karaismailoğlu, "İstanbul'dan Antalya'ya 714 kilometre uzunluğunda yani İstanbul'dan Antalya'ya 4 saat 45 dakikada hızlı trenle ulaşma imkanımız olacak. Bunun İstanbul-Eskişehir arası zaten mevcut hattımız. Ve Eskişehir'den Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur'dan Antalya'ya ineceğiz. Bu hatlar birbiriyle entegre halde olacak" şeklinde konuştu.

ANKARA - İSTANBUL ARASI SÜPER HIZLI TREN

Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul arasında yapılacak 'süper hızlı tren' projesi hakkında da bilgi verdi.

Adil Karaismailoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Ankara-İstanbul hattında süper hızlı tren projesini hayata geçireceğiz. Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşecek. Saatte 350 kilometre hız yapacak. Mevcut hızlı tren hattı da mevcut yapısıyla devam edecek. Bu yıl süper hızlı tren hattının ihalesini yapacağız.

"TRABZON - ANKARA ARASI 4,5 SAATE İNECEK"

Samsun'dan Sarp'a kadar hızlı tren projesini de hayata geçireceğiz. Karadeniz boydan boya demiryolu ile buluşacak. 513 kilometre uzunluğundaki bu proje bittiğinde Trabzon-Sarp arası 70 dakika, Trabzon-Samsun arası 2 saat ve Trabzon-Ankara arası ise 4,5 saate inecek.

İSTANBUL - ANTALYA ARASI HIZLI TREN

İstanbul-Antalya arası 714 kilometre 4 saat 45 dakikaya inecek. İstanbul-Eskişehir arası zaten mevcut hattımız ve Eskişehir'den Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur'dan Antalya'ya ineceğiz. 2 saat 15 dakikada 347 kilometrelik Eskişehir-Antalya arasını almış oluyoruz. Bu da şu an inşaatı devam eden Ankara-İzmir hattından da Afyonkarahisar'a entegre olacak.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 172
  • Ahmet 10 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimiz ’den ve Sayın Bakanımızdan, Samsun-Trabzon-Sarp hızlı tren hattının yapılacak olması bizleri çok sevindirmiştir, İnşallah.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    İstanbul ile ankara Ankara izmir ankara sivas arasindan çıkmayın sakin haaa
    Cevapla
  • Dadaşım 10 ay önce Şikayet Et
    Karsdan Anlara 30 saat bahsettiğniz gibi Anlara İst İzmir üçgeni
    Cevapla
  • ahmet 10 ay önce Şikayet Et
    Tren insanliğin geliştirdiği en iyi işe yarar icat... yillarca mahrum kalmişiz...
    Cevapla
  • venüs 10 ay önce Şikayet Et
    Sayın Bakan Türkiye'nin her il yapın yeter ki mutlu olsunlar :)
    Cevapla
  • Canacan 10 ay önce Şikayet Et
    RTE dünya lideri yaparsa o yapar.sabir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle