Bakan Nebati: İstihdamı artırmak için yarın müjde vereceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Finansal teknolojiler alanında da gençlerimizin istihdamını artırmak için yarın önemli bir müjdeyi vereceğiz" dedi.

Bakan Nebati: İstihdamı artırmak için yarın müjde vereceğiz
Bakan Nebati: İstihdamı artırmak için yarın müjde vereceğiz
GİRİŞ 10.05.2023 12:28 GÜNCELLEME 10.05.2023 12:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bilişim Kenti Mersin: Vizyon Projesi Tanıtım Programı'nda konuştu.

Bakan Nebati, "Finansal teknolojiler alanında da gençlerimizin istihdamını artırmak için yarın önemli bir müjdeyi vereceğiz" dedi.

Bakan Nebati'nin açıklamaları şöyle:

"Gençleri işe alan işletmelere prim desteği v eriyoruz. Genç girişimcilere prim teşviki gerçekleştirdik. İlk yıl sigortalı sayılanların prim sürelerini 1 yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak biz karşılıyoruz. 

Birçok ilimizde genç girişimcilerimiz için teknokentler ve tasarım merkezleri kurduk, kurmaya devam ediyoruz.  

Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen “1 Milyon İstihdam Projesi" ile siz gençlerimize çevrim içi eğitim imkanlarını geniş bir yelpazede sunarak yazılımcı olma fırsatı sunuyoruz. 

Eğitimleri tamamlayan gençlerimizin, bu alanda iş bulabilecekleri dijital altyapıyı oluşturarak, ülkemizin en büyük işverenlerinin de bu istihdam ve kalkınma seferberliğine dahil olmalarını sağladık.        

‘1 MİLYON İSTİHDAM PROJESİ 1.5 MİLYON KULLANICIYA ULAŞTI’ 

Nitekim, 3’üncü yılına giren 1 Milyon İstihdam Projesi toplamda bir buçuk milyon kullanıcıya ulaşmış durumdadır.  

Bizler, artarak sağlamaya devam ettiğimiz bu desteklerle gençlerimizin büyük başarılara imza atacağına kesin inanıyoruz.  

'YARIN ÖNEMLİ BİR MÜJDEYİ VERECEĞİZ'

Finansal teknolojiler alanında da gençlerimizin istihdamını artırmak için yarın önemli bir müjdeyi vereceğiz.

‘TEKNOFEST ÇIĞ GİBİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR’ 

Nitekim Teknofest her geçen gün dalga dalga, adeta bir çığ gibi büyümeye devam ediyor. 

Esasen çalışmalarımızın odağında; Teknofest Gençliğimizin inanç ve heyecanını, ülkemizin kalkınmasında ana kaldıraçlardan biri haline getirmek vizyonumuz vardır.  

Yüreği Türkiye aşkıyla dolu gençlerimizin arasından, yarının nice Vecihi Hürkuş’ları, Nuri Demirağ’ları ve Selçuk Bayraktar’larının yetişeceğine inancımız tamdır.                      

Bugün, bu Teknofest Ruhu ülkemizin dört bir yanındaki tüm gençlerimize yepyeni bir heyecan katmış, yepyeni kapıları aralamıştır. 

‘TEKNOFEST’E EN ÇOK BAŞVURU YAPAN İL MERSİN’ 

Yeri gelmişken Mersin ilimizin Teknofest’e 41.349 başvuruyla en çok başvuru yapan il unvanına da sahip olduğunu hatırlatmak isterim.  

Teknofest yarışmalarında finale kalan 60 proje arasında Mersinli gençlerimizin derece alan birçok projesi vardır. 

Tüm Mersinli gençlerimizi bu gayret ve başarılarından dolayı gönülden tebrik ederim. 

Ayrıca, Mersin’de düzenlenen dijital oyun yarışması ve fikir otobüsü gibi projelere binlerce gencimizin yüksek ilgisi ve sergiledikleri başarılar, bize Mersinli gençlerimizin bilişim alanında ne kadar istekli ve yetenekli olduğunu da açıkça gösteriyor. 

Yeni dönemde, bilişim alanında Mersin’de gençlerimizin önünü daha fazla açacağız. Böylece, hem nitelikli istihdam imkanlarını artıracak, hem de teknoloji yoğun üretimle Mersin’imizi zirvelere taşıyacağız.  

‘BİLİŞİM KENTİ MERSİN’ VİZYON PROJESİ ÇALIŞMALARINI BAŞLATTIK’ 

Kıymetli Misafirlerimiz, işte tam da bu hedefle, “Bilişim Kenti Mersin” vizyon projesi çalışmalarını başlattık. 

“Bilişim Kenti Mersin” Projemiz sayesinde Mersin’imiz, gençlerimizin gayretleriyle yepyeni büyüme ve gelişim fırsatlarına kavuşacaktır. 

Yeni dönemde Mersin, geleneksel sektörleri olan lojistik, tarım ve turizmin yanına teknoloji sektörünü de güçlü bir şekilde ekleyecektir.                                                      

‘BİLİŞİM KÖYLERİ KURACAĞIZ’ 

Bilişim Kenti Mersin Projemiz kapsamında gençlerimizin bilişim alanında eğitim alarak çalışabileceği ve yıl boyunca 7 gün 24 saat hizmet sunacak Bilişim Köyleri kuracağız. 

Bu amaçla, atıl durumdaki bazı mevcut tesisleri dönüştürerek birer bilişim üssü haline getireceğiz. 

Yeni bilişim girişimlerinin kullanabileceği paylaşımlı ofis altyapısıyla, sürdürülebilir, yeni nesil bir teknopark inşa edeceğiz. 

Mevcut Teknopark’ı iyileştirecek ve alt yapısını güçlendireceğiz. Mersin Teknokent’te açılacak ofislerle sinerji oluşturacak projelerin gelişmesine aracı olacağız.   

Mersin Teknoparkı’nın bölgenin en güçlü üretim merkezi olmasını sağlayarak, Mersinimizin ekonomi ve ticaretine önemli bir katkı sağlayacağız. 

Bunlara ek olarak, bilişim sektörüne özel ulusal katılımlı ilk ve tek kariyer fuarını Mersin’imizde düzenleyeceğiz.  

Türkiye’de bilişim sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ve bu alanda istihdam edilmek isteyen insan kaynağının buluşma merkezi bundan sonra Mersin olacaktır. 

‘BİLİŞİM SEKTÖRÜNE DESTEK PROGRAMLARINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ’ 

Hem Mersin’de hem de çevre bölgede üretimi ve istihdamı artıracak bilişim sektörüne özel teşvik ve destek programlarını da hayata geçireceğiz. 

Bilişim Girişimcisi Hızlandırma Programı 

Bilişim odaklı girişimlerin hızlandırılması için bir yandan da yatırım desteği sağlayacak ve yatırımcı buluşmaları düzenleyeceğiz. 

Mersin’de filizlenen girişimlerin iş hayatına hızlı bir şekilde kazandırılması için çeşitli programlar düzenleyeceğiz.     

Mersin’imize özel kitlesel bilişim yatırım fonu kurulmasını sağlayacağız.  

Bilişim alanındaki girişimlerin kolay ve hızlı bir şekilde yatırım aldığı, yatırımcıların şirketlere kolayca ortak olabildiği bir fon kuracağız.  

Öte yandan, gençlerimize sunacağımız tüm bu kapsayıcı destek ve gayretlerimizi uluslararası bir zemine de taşıyacağız.  

Akdeniz’e kıyısı olan ülkeleri davet ederek uluslararası ve geniş katılımlı Akdeniz Bilişim Zirvesi ve Bilişim Fuarını her yıl düzenleyeceğiz.  

Bu organizasyonun, alanında dünyanın en saygın zirve ve fuarlarından biri olarak anılmasını hedefliyoruz. 

“Bu kadarı yeter” deyip asla kenara çekilmeyeceğiz. Mersin’imizin güçlü olduğu tarım, turizm ve lojistik alanlarında Bilişim Proje Yarışmaları da düzenleyeceğiz.    

Başarılı projeleri kuluçka merkezine alarak hızla hayata geçirilmesini sağlayacağız. 

Böylece, Mersin ekonomisinin teknolojiyle ve katma değerli üretimle yepyeni ufuklara, yepyeni rekorlara doğru ilerlemesinin önünü açacağız.  

7 gün 24 saat açık tutacağımız Bilişim Köyleri’nde istihdam garantili bilişim eğitim programları düzenleyeceğiz. İstihdam garantili bu eğitimlerle, isteyen tüm Mersin’li gençlerimizi bilişim sektörüne kazandıracağız.     

Teknoloji alanındaki altyapı yatırımlarımızı da hızlandıracağız.   

Mersin genelinde fiber optik internet altyapısını geliştirerek tüm şehrin bilgi ve iletişim teknolojileriyle donatılmasını sağlayacağız. 

İnanıyorum ki bu çalışmalarımız sonucunda şehrimiz yepyeni bir atılım gerçekleştirecek Mersin bir Bilişim Kenti halini alacaktır.  

Böylece, şehrimizde öne çıkan tarım, turizm ve lojistik sektörlerinin yanına bilişim sektörü de eklenecek; Mersinli gençlerimiz Mersin’imizi teknolojiyle kalkındıracaktır.    

‘GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ’ 

Bizler, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, sizlere vatandaşı olmaktan gurur duyacağınız bir ülke bırakmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz.    

Hamd olsun bugün, yeni nesil elektrikli otomobilini kendisi üretebilen, teknoloji harikası uçakları, helikopterleri, füze sistemlerini, insansız hava araçlarını, uyduları, devasa gemileri, stratejik yazılımları ve daha nicelerini yerli kaynaklarıyla, kendi mühendisleri tarafından üretebilen bir Türkiye’miz var. 

İnanıyorum ki tüm bu atılımlarımızı Türkiye Yüzyılı’nda sizler çok daha ilerilere taşıyacaksınız.   

Türkiye Yüzyılı başarının, bilimin, kalkınmanın, gücün, verimliliğin, dijitalin yüzyılı ve en çok da sizlerin eseri olacaktır. 

Bizim, sizlere duyduğumuz güven tamdır, desteğimiz tamdır. 

Sizler, Teknofest Kuşağı’sınız. Sizler, güçlü yarınlarımızın teminatısınız.                           

Hem bizzat kendinizin hem de ülkenizin potansiyeline sahip çıkın, bu potansiyeli en çok sizeler hayata geçireceksiniz. 

Geçmişte kimlerin, yerli kaynaklarımızı, kendi insanımızın gayretlerini nasıl ve neden engellediklerini de iyi anlayın.  

Bizler ilk günden bu yana bu vesayet odaklarıyla, bu müstemleke aydın zihniyetiyle mücadele etmeye devam ediyoruz."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • reisçi 10 ay önce Şikayet Et
    neden seçim öncesi?
    Cevapla