Memur-Sen'den seyyanen zam talebi

Memur-Sen, kamu işçilerine yönelik ücret artışlarının ardından kamu görevlilerine seyyanen zam çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada enflasyon gerçeğinin dikkate alınarak kamu görevlilerine yönelik ücret artışının gerekli olduğu vurgulandı

GİRİŞ 09.05.2023 15:17 GÜNCELLEME 09.05.2023 15:35
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Kamu işçilerine yapılan yüzde 45'lik zammın ardından memurlardan zam talebi geldi.

Memur-Sen Konfederasyonu, benzer ekonomik şartların kamu görevlileri için de geçerli olduğuna dikkat çekerek seyyanen zam çağrısında bulundu.

Memur-Sen Yönetim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Memur-Sen'in her şartta ve koşulda kamu görevlilerinin mağduriyet, beklenti, endişe ve kayıplarını tazmin ve tanzim etme hususunda sorumluluk üstlendiği belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Toplu sözleşme düzeninde ve döneminde gerekli paradigmal değişimin şart olduğunu önemle vurguluyoruz. Sendikal mücadelemizin kazanımı olan enflasyon farkının, geleceğe yönelik oluşabilecek kayıpların sigortası olduğunu belirtiyor, geçmiş kayıpların telafisi için enflasyon tazminatının tercih değil şart olduğunu her süreçte fiili ve fikri düzlemde gündeme getiriyoruz. Bu noktada, sayın Cumhurbaşkanımızın 'Memurlarımız müsterih olsun. Onların hakkını teslim etmek de bizim boynumuzun borcudur.' ifadesi, 1 Mayıs'ta ifade ettiğimiz konunun ve sorunun görüldüğünün işaretidir."

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Memurlar ile işçiler arasında makas yılbaşı itibarıyla açılmış, kurumlarda çalışma barışı bozulmuş, bozulan bu yapının telafisi açısından zaman kaybedilmeden ve temmuz ayı beklenmeden seyyanen zam için gerekli düzenlemenin yapılması gerekmekte olup, mevcut durumunun sürdürülemez olduğu bilinmelidir. Memur-Sen olarak çalışma barışını bozan bu ücret adaletsizliğinin bir an önce düzeltilmesini tekraren yineliyoruz. Aksi durumun telafisi güç sonuçlara neden olacağı açıktır."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 80
  • Reissssss 11 ay önce Şikayet Et
    Taban aylığa 10000 TL zam yapılmalıdır, işçinin 15000 memurun 6500 TL, her türlü sorumluluk sahibi müdürden daha fazla alıyor işçiler.
    Cevapla
  • bekir 11 ay önce Şikayet Et
    Memursen yakında tarih olacak memurlar resmen barut fıçısı....
    Cevapla
  • Memur 53 11 ay önce Şikayet Et
    Memuru bu duruma elele getirdiniz. Buçuklar açıklandığında avuç içlerin patlayana alkışlayan sen değil misin? Utanmadan açıklama yapma bari.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    arkadaşlar, paranin miktarından çok bereketi önemli. maaşın 50bin tl bile olsa Allah oyle musibet hastalık verirki (Allah göstermesin) o para bile yetmez.zenginlik kanaattir.Tayyip kazanırsa seçimden sonra ücretlerde yeni bir reform yapacaktır. bu ucret dengesizligini ortadan kaldıracaktır inşallah. Dua edelim kazansın
    Cevapla
  • NECİP KESKİN 11 ay önce Şikayet Et
    sendikamız dan böyle bir talep bekliyoruz acilen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle