Türkiye'den yeni silah satışı: İmzalar atıldı

BORAN Obüsü, ihracat yolculuğuna başladı. Kısa süre önce seri üretim sözleşmesi imzalanan BORAN Obüsü, envantere girişinin ardından süratle ihraç ediliyor.

GİRİŞ 09.05.2023 15:39 GÜNCELLEME 09.05.2023 15:51
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

MKE A.Ş. tarafından milli imkanlarla geliştirilen BORAN 105mm Havadan Taşınabilir Hafif Çekili Obüs için seri üretim sözleşmesi, geçtiğimiz günlerde imzalanmıştı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile MKE A.Ş. arasında imzalanan sözleşme kapsamında 100’den fazla BORAN Obüsü, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilecek.

Henüz yeni envantere girmeye başlanan BORAN Obüsü için ihracat sözleşmesi de imzalandı. Konuyla ilgili olarak MKE A.Ş. Genel Müdürü İlhami Keleş tarafından SavunmaSanayiST.com’a yapılan açıklamada, “BORAN’ın ihracat potansiyeli çok yüksek. Halihazırda *iki ülkeyle ihracat sözleşmesi imzaladık. Farklı ülkelerle de ihracat görüşmelerimiz devam ediyor. Hatta bazı ülkelerin talep miktarları, bizim silahlı kuvvetlerimizin de ihtiyacının çok üzerinde.

BORAN, çok fazla ülkenin ihtiyaç duyacağı kabiliyetlere sahip. Çok sofistik bir silah değil ama esas avantajı pratikliğinden kaynaklanıyor. Taşınabilir olması, çok hızlı atışa hazır hale gelmesi ve atış sürati, şu anki konvansiyonel harp konseptinin en acil ihtiyaç duyduğu unsurlar. Silahlı kuvvetlerin envanterine girince, bizim ihracat anlamında da önümüz açılmış oldu.” ifadelerine yer verildi.

BORAN OBÜSÜ

105 mm Havadan Taşınabilir Obüs, BORAN, MKE A.Ş. tarafından; tugay hedefi üzerinde baskı kurmak, TSK’nın iç güvenlik operasyonları, hava operasyonları ve komando tugaylarına destek vermek için tasarlanmıştır.

BORAN, uzun menzilli mühimmatlar ile 17 kilometreden fazla menzile, 6 atım/dakika atım hızına ve 105 milimetrelik namluya sahiptir. 5 personel ile kullanılan obüs, 1 dakikadan az bir sürede atış pozisyonu alabilmektedir.

Atış kontrol sistemi ile birlikte toplam ağırlığı 1780 kilogram olan obüs, Sikorsky S-70 helikopterleri ve çeşitli hafif araçlarla taşınabilmektedir.

Obüs, 8 saat boyunca kesintisiz olarak her türlü atış görevini yerine getirebilmektedir. Atış Kontrol Sistemi, GPS ve panoramik dürbün gibi ekipmanlara sahiptir.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 37
  • İzin verme 11 ay önce Şikayet Et
    Avrupa ve abd sayın başkanı bu yüzden istemiyorlar mesele bu 7 li masa ya her türlü destek geliyor batıya inat bu seçimleri herkes ciddiye alıp ülkeyi bölücülere teslim edilmemeli .
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    yeni silahlarimızı dost olan müslüman úlkelere vermeliyiz. Öncelik bu ülkelerin. savunmaarinı güçlendirelim ki yarın bize saldırmak isteyenlere karşı caydırícı güç konumunda olurlar.
    Cevapla
  • Necati ataç 11 ay önce Şikayet Et
    Çocukluğumuzda amerikan yardımı diye içinde ne olduğunu bilmediğimiz süt ile büyüdük. Ama şimdi çocuklarımız pınar sütten başka süt içmem durumuna geldik.sanayiden tarımdan milli savunmadan çok çok iyi duruma geldik. Bu da sayın reis erdoğan ve ekibi sayesinde olmuştur.hepsinden allah razı olsun.
    Cevapla
  • kayserili 11 ay önce Şikayet Et
    ulkelerin cogu boyle seyleri yapmaya hayel ediyor biz hayelerimizi gerceklestirdik simdi bati ulkeleri nasil durdururuz bunlari diye uyku kaybediyor
    Cevapla
  • KOCA ÇINAR 11 ay önce Şikayet Et
    Yapılan tüm bu silah,mühimmat, İHA,siha,Kaan,TCG ANADOLU, TOOG VS. tabiki Türk olmayan,Ermeni,yahudi ve emperyalist güçlerin hoşuna gitmeyecetir. Bizlerde inadına REİS diyeceğiz ve yola kaldığımız yerden DEVAM diyeceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle