Akkuyu NGS'nı̇n 3’üncü ünitesinde yeni gelişme

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 3’üncü ünitesine, güvenlik sisteminin önemli unsurlarından olan iç koruma kabının (İKK) üçüncü katmanı kuruldu.

GİRİŞ 09.05.2023 11:44 GÜNCELLEME 09.05.2023 16:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çelik kaplama ve özel betondan oluşan iç koruma kabı, reaktör bölmesinin sızdırmaz olmasını sağlıyor. 24 bölümden oluşan kaynaklı bir yapı olan İKK'nın üçüncü katmanı, 12 metre yüksekliğe ve toplam 280 ton ağırlığına sahip.

Montaj sırasında iç kabuğun parçaları bir araya getirilerek 44 metre çapında tek bir blok elde edildi. 5 saat süren kurulum, dünyanın en güçlü paletli vinci ve kurulum sırasında yapıyı korumak için özel olarak tasarlanmış bir çapraz kiriş kullanılarak yapıldı.

KORUMA KABUĞUNU GÜÇLENDİRMEYE VE BETONLAMAYA GEÇECEĞİZ

İnşa halindeki Akkuyu NGS'nin Birinci Genel Müdür Yardımcısı ve Yapı İşleri Direktörü Sergey Butсkikh, çalışmaların tamamlanmasıyla ilgili şunları söyledi:

"Reaktör binasının en önemli unsurlarından biri olan iç korumanın inşaatına devam ediyoruz. Üçüncü katmanın yerleştirilmesinden sonra 3’üncü ünite 28,95 metre yüksekliğe ulaşmış oldu. İç kabuğun iki bölümünün yanı sıra, ikinci ve üçüncü bölümleri birleştirmeye devam ediyoruz, ardından koruma kabuğunu güçlendirmeye ve betonlamaya geçeceğiz.''

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Çok geç kaldık tam bağımsız Türkiye için en az 4 tane daha nükleer santral şart
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Sayın Erdoğan' in kıymetini bilelim. Bize hep bu konularda Ruslar yardım etmiş. Bu yüzden iki kutuplu dünyada koparabildigini hanene yazacaksın.
    Cevapla
  • urfalı mehmet ant. 11 ay önce Şikayet Et
    En büyük türkiye cumhuriyeti tşk emeklerinize
    Cevapla