AK Parti'den seçim müjdesi! Vatandaşlık maaşı nedir, kimler faydalanacak?

AK Parti’nin seçim beyannamesi kapsamında yer alan ‘’Vatandaşlık Maaşı’’ paketi netlik kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, vatandaşlık maaşını kimlerin alacağını ve merak edilen soruları yanıtladı. İşte detaylar…

AK Parti'den seçim müjdesi! Vatandaşlık maaşı nedir, kimler faydalanacak?
AK Parti'den seçim müjdesi! Vatandaşlık maaşı nedir, kimler faydalanacak?
GİRİŞ 10.05.2023 09:16 GÜNCELLEME 10.05.2023 09:18
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, vatandaşlık maaşı ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Vatandaşlık maaşı, sosyal yardımlar arasında yerini alacak. Maaş ödemesinden aynı aileden birkaç kişi faydalanabilecek. Başvuru sürecinde ise gelir düzeyi önem arz edecek.

VATANDAŞLIK MAAŞINI KİMLER ALABİLECEK?

Aynı aileden birkaç kişinin de vatandaşlık maaşından faydalanabileceğinin altını çizen Bakan Yanık, "Sosyal yardımlarımız hane temellidir. Bizim için tek ölçü milletimizin ihtiyacıdır. 'Biz söylüyoruz onlar yapıyor' lafına gülünür. Bugüne kadar kimsenin dönüp bakmadığı başlıklarda AK Parti iktidarlarının yaptıkları ortada. Dolayısıyla 'Biz söylüyoruz onlar yapıyorlar' haksızlık olur" ifadelerini kullandı.

"GELİR MİKTARI NE KADAR?"

CNN Türk’e konuk olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Kriterlerin önemli bir kısmı mevcut. 28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre olduğu, 'Ben sosyal yardımlardan yararlanmak istiyorum' diye müracaat ettiğinde 'Gelir miktarı ne kadar?' bütün bunları ölçtüğümüz bir sistemimiz var. Farklı durumları tespit edebilmemiz için haneleri ziyaret ettiği, hem teknik anlamda vatandaşın gelir düzeyini tespit ettiğimiz süreç var" açıklamasını yaptı.

VATANDAŞLIK MAAŞINA NASIL BAŞVURULUR?

Kriterlerin önemli bir kısmı mevcut. 28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre olduğu, 'Ben sosyal yardımlardan yararlanmak istiyorum' diye müracaat ettiğinde 'Gelir miktarı ne kadar?' bütün bunları ölçtüğümüz bir sistemimiz var. Farklı durumları tespit edebilmemiz için haneleri ziyaret ettiği, hem teknik anlamda vatandaşın gelir düzeyini tespit ettiğimiz süreç var.

VATANDAŞLIK MAAŞI NE ZAMAN VERİLECEK?

Aile Destek Programı'ndan elde ettiğimiz tecrübeler ile önümüzdeki dönemde de bu programı devam ettirmeyi arzu ediyoruz. Programımızı bir anlamda bütüncül bir çevreye dönüştürüp koruyucu ve önleyici sosyal yardımı da içine alacak şekilde bir vatandaşlık maaşına dönüştürme çalışmamız var. Bunu önümüzdeki süreçte inşallah tekrar kamuoyuyla paylaşacağız.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    çalışan çalışmayan herkese verilmeli. gelir testinide öyle komik rakamlar değil kişi başı yoksulluk sınırı olarak belirlemeniz gerekiyor.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    yapmayın şunu verdikleriz hem alıp hem sövüyor yapmayın verecekseniz verin direk çalışmayan ev hanımlarının hesabına
    Cevapla
  • mete 11 ay önce Şikayet Et
    saçmalamayın Allah aşkına. çalışmayana para varmeyin
    Cevapla
  • hakman 11 ay önce Şikayet Et
    Hani Türk milleti çalışkandı. Son yıllarda böylesi uygulamalarla insanları iyice tembellestirdiler.
    Cevapla
  • hakkı 11 ay önce Şikayet Et
    ev hanımlararına verilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle