Benzin ve motorin fiyatları değişti! Gece yarısından itibaren çifte zam pompaya yansıdı

Son dakika haberi... Akaryakıta üst üste gelen indirimlerin ardından bu kez çifte zam geldi. Bu gece yarısından itibaren benzinin fiyatı 43 kuruş, motorinin ise 66 kuruş arttı.

GİRİŞ 09.05.2023 07:09 GÜNCELLEME 09.05.2023 09:35
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Akaryakıta son dönemde gelen indirimlerin ardından bu kez çifte zam geldi. Bu gece yarısından itibaren benzinin fiyatı 43 kuruş, motorinin ise 66 kuruş arttı.

AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Zammın ardından benzinin fiyatı İstanbul'da 19 lira 81 kuruşa, Ankara'da 20 lira 16 kuruşa, 20 lira 14 kuruşa yükseldi. Motorinin litresi ise İstanbul'da 18 lira 63 kuruşa, Ankara'da 19 liraya, İzmir'de 19 lira 4 kuruşa çıktı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Müjdeler zamı getirdi
    Cevapla
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    bunların hesabı sorulacak
    Cevapla
  • Yaşar PEKER 1 yıl önce Şikayet Et
    Küresel çeteden hesap sormanın tek yolu güçlü bir savunma ve güçlü bir siyasi irade ile mümkündür. Diğer hesap sorma girişimleri ancak kendi ayağımıza sıkmak demektir
    Cevapla
  • Diriliş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi petrolin olmayınca böyle oluyor elin malı ister indirir ister bindirir
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Belkide küresel ekonomik resesyonun ilk yılları yaşanıyor . Doların ipini tutanlar bu süreci 10 sene ve ötesine yayarlarsa , başetmek mümkünatsız olacak . Küresel ticarettte Trilyonlarca Dolar dolaşıyor , Bizdeki $ rezervleri ise göldeki damla . Ucuz üretim yapan Çin , küreselcilerin bitmek bilmez hırsları için üretim yapıyor .
    Cevapla
  • Karapençe 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu serbest piyasa deyip her gün işçinin memurun emeklinin maaşını çalmaya kalkan bozuk çarkı durdurun. Ben bir memur olarak sabah kalktığımda haydi maaşımı şu kadar yaptım diyerek kimseye bir şey dayatamıyorum. Ama çarşıda pazarda gıdada kıyafette herşeyde herkes her gün zam yapıyor. çarşı pazarcılar bu özgürlüğe sahip. Lütfen bu zulmü durdurun.
    Cevapla
  • Yaşar PEKER 1 yıl önce Şikayet Et
    Sistemin sahibi birkaç aile yani küresel çete
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle