Türk Telekom üç şehirde güneş santrali kuruyor

Türk Telekom, Diyarbakır, Ağrı ve Sivas’ta güneş enerjisi santralleri kuracak.

Türk Telekom üç şehirde güneş santrali kuruyor
Türk Telekom üç şehirde güneş santrali kuruyor
GİRİŞ 08.05.2023 09:46 GÜNCELLEME 08.05.2023 09:46

Türk Telekom, Gü­neş Enerjisi Santra­li (GES) kurulum çalışma­larını hızlandırmaya karar verdi. Türkiye Elektrik İle­tim A.Ş. (TEİAŞ), Elekt­rik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetme­liği çerçevesinde tahsis edi­len 317,8 MWe güç kapasi­tesi için Diyarbakır, Ağrı ve Sivas’ta güneş enerjisi santralleri kurulacak. Tah­sis edilen kapasite, Türk Te­lekom Grubu şirketlerinin yıllık kullanımının yarısına karşılık geliyor.

Türk Telekom açıklama­sında, “GES yatırımlarının T.C. Çevre, Şehircilik ve İk­lim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdür­lüğü’nden 29 yıllığına kira­lanacak araziler üzerinde; Diyarbakır, Ağrı ve Sivas lo­kasyonlarında gerçekleşti­rilmesi planlanmaktadır” denildi. Türk Telekom Gru­bu, bu atılımın sürdürüle­bilirlik hedeflerini gerçek­leştirme yönünde önem­li ilerleme kaydedeceğine inanıyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.