Kamu işçisinin zam oranı belli oluyor

700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçilerinin merakla beklediği zam oranının yarın açıklanacağını duyurdu.

GİRİŞ 08.05.2023 10:31 GÜNCELLEME 08.05.2023 10:31
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Kamudaki 700 binden fazla işçinin zam pazarlığında taraflar bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan ve TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay ile görüştü.

İşçiler adına Türk-İş, işveren adına Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası pazarlık masasında. İşveren sendikası, kamu işçisinin taban aylığının 12 bin lira olmasını ve ilk 6 ay için yüzde 40 zam teklif etti. İşçi tarafının beklentisi 15 bin lira taban ücret ve yüzde 45 zam yapılması.

ERDOĞAN: SALI GÜNÜ KAMUOYUNA AÇIKLAYACAĞIM

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen Büyük İstanbul Mitingi'nde ekonomiye ilişkin mesajlar da verdi.

Yarın kamu işçilerinin merakla beklediği zam oranının da açıklanacağını duyurdu. Asgari ücretin tekrar gözden geçirileceğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Memurlarımızın maaşlarına, temmuzda sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayacak, refah payı artışı da yapacağız. Şu anda bakanımızın sendikalarla yaptığı görüşmelerin neticesini salı günü inşallah kamuoyuna açıklayacağım. Ve bunu açıklayarak inanıyorum ki işçilerimiz de önümüzdeki döneme çok daha farklı girecek."

DİĞER SÖZLEŞMELERİ DE YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Öte yandan, yaklaşık 3,5 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranının belirleneceği 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, 1 Ağustos itibarıyla başlayacak.

Bu doğrultuda, kamu işçilerini ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, memurların toplu sözleşmesi başta olmak üzere, özel sektörde imzalanacak toplu iş sözleşmelerinin çerçevelerini belirlemesi açısından da önem taşıyor.

KAYNAK: TRT HABER
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • cevdet 11 ay önce Şikayet Et
    temmuzda en düşük memur maaşının 21000 tl olmasını bekliyoruz yaparsa erdoğan yapar buna inanıyoruz çünkü memurlarımızın maaşı çok düştü askari ücretin birbuçuk katı bile değil
    Cevapla
  • selçuk 11 ay önce Şikayet Et
    memurun yıllık aldığı maaş işçinin yıllık aldığı maasının yarısı olacak desenize
    Cevapla
  • cevdet 11 ay önce Şikayet Et
    reis yarın memurlara temmuz ayında seyynen tüfe dışında 3000 tl zam yapılacağını açıkla
    Cevapla
  • ddd 11 ay önce Şikayet Et
    3000 zam yaparsa kiçbir sınıva girmemiş tamamen torpille girmiş taşerondan akdroya geçenler, güvenlikler, tüm belediyelerin torpilli işçileri memurdan çok alacak demektir kardeşim...
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Allah'ına kurban senin reis
    Cevapla
  • Tc yaşa 11 ay önce Şikayet Et
    Reis Allah aşkına stajerlerin sgk girişi mağduriyetleri giderilmeli hayırlı haber bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle