EYT'lilerin bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli maaşı bağlama işlemleri nisan ayında tamamlanan ve Ramazan Bayramı ikramiyesi alamayanlara müjdeyi verdi...

EYT'lilerin bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?
EYT'lilerin bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?
GİRİŞ 08.05.2023 07:11 GÜNCELLEME 08.05.2023 07:11
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Nisanda gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan, aylık başlangıç tarihi 30 Nisan'dan önce olanların bayram ikramiyeleri 9 Mayıs'ta ödenecek.

114 MİLYAR LİRA ÖDENDİ

Emekliye bayram ikramiyesi yeni düzenlemeyle yüzde 82 artışla 2 bin liraya çıkarıldı. Emekliler hem Ramazan hem de Kurban Bayramı'nda 2.000'er lira ikramiye alacak. Bu düzenlemeden dul, yetim ve EYT kapsamında emekli olacaklar da dâhil olmak üzere 15.6 milyon emekli yararlanıyor. Emeklilerin bayramlarını rahat geçirmeleri için 2018'den bugüne kadar 114 milyar lira bayram ikramiyesi ödendi.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, "Mart ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemleri tamamlananların Ramazan Bayramı ikramiyeleri 14-19 Nisan tarih aralığında ödendi. Aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalı ve hak sahiplerinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri ise 9 Mayıs 2023 tarihinde ödenecek" denildi. Dul ve yetim aylığı alanlar hem en düşük emekli aylığı hem de bayram ikramiyesinden hisseleri oranında yararlanacak. Eşi vefat eden 2 bin liralık bayram ikramiyesinin yüzde 75'i olan 1.500 lirayı alacak.

GÖZLER HAZİRAN ENFLASYONUNDA

Milyonlarca emekli, memur, asgari ücretli, kamu işçisinin zam oranı 3 Temmuz'da açıklanacak haziran ayı enflasyonu ile netleşecek. Refah payı 7.500, 10 bin ve 15 bin lira üzerinde alanlar arasında farklı oranlarda uygulanacak. Merkez Bankası anketine göre 6 aylık enflasyon yüzde 21.43 gerçekleşecek. Buna göre emeklilerin Temmuz artışı refah payı hariç yüzde 21.43 olurken, refah bayıyla birlikte zam oranın yüzde 30-35'e çıkması bekleniyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • dadaş 10 ay önce Şikayet Et
    İstanbul maltepe sgk müdürlüğüne devlet el atsın eyt lilerin işlemlerini bile isteye yapmıyorlar ihbardır acil acil seçimleri etkilemek istiyorlar dikkat
    Cevapla
  • Memleketsevdalisi 10 ay önce Şikayet Et
    Yaparlar onlar varya
    Cevapla
  • dadaş 10 ay önce Şikayet Et
    Yahu 3 mayısta müraacat ettim istanbul maltepe sgk
    Cevapla
  • EYT'Lİ 10 ay önce Şikayet Et
    Allah bereket versin. Yüce RABBİM, devletimize zeval vermesin. Amin
    Cevapla
  • EYT Mağdurları 10 ay önce Şikayet Et
    24 yıllık EYT meselesini çözen Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Cumhur ittifakından ALLAH razı olsun. Sonuna kadar RECEP TAYYİP ERDOĞAN.
    Cevapla
  • İsmail 10 ay önce Şikayet Et
    2 aydan fazla oldu 9000 günüm var daha bir şey gozukmuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle