Zigana Tüneli'nde liyakatin başarısı: Bolu'nun 5 katı yarı sürede bitti

Koalisyon döneminde 3.140 metre uzunluğundaki Bolu Tüneli 9 yılda tamamlanamamış, AK Parti döneminde bitmişti. 14.476 metre uzunluğundaki Zigana Tüneli ise 6 yılda inşa edildi.

GİRİŞ 05.05.2023 08:14 GÜNCELLEME 05.05.2023 10:28
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Koalisyonlar 9 yılda Bolu Tüneli'ni yapamadı, AK Parti bitirdi. Bolu'nun 5 katı uzunluğundaki Zigana ise 6 yılda ulaşıma açıldı. 

Bolu Dağı, bir zamanlar sürücülerin korkulu rüyasıydı. Tünel inşaatı 80'li yıllarda düşünüldü, ilk kazma ancak 1993'te vuruldu. O dönem pe peşe koalisyon hükümetleri kuruldu, yıkıldı. İnşaat bitmek bilmedi. hatta tünel bir ara patates deposu olarak kullanıldı. AK Parti, 2002'de işbaşına gelince tünel tamamlanıp hizmete açıldı. 

14.4 kilometrelik Zigana Tüneli ise çok daha zorlu bir coğrafyada yer almasına rağmen rekor sürede tamamlandı. Liyakatli mühendislerimizin gururu Zigana, Bolu'nun 5 katı uzunluğunda. Muhaliflerin yargı yoluyla engellemeye çalıştığı bu dev proje, temeli atıldıktan sadece 6 yıl sonra vatandaşların hizmetine girdi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • Zafer 11 ay önce Şikayet Et
    Bir heykel yapamamışsınız, mezarlığa üç tane yeşil İbrik bile koyamamışsınız, bir tane kendi kendine açılan kapınız bile yok, hele Amerikadaki Rıfkinle görüntülü konuşamıyorsunuz bile bir de başarıdan söz ediyorsunuz. Başarıyı Kemal den öğrenin, bakın fuar sergi alanını millete Sahra Hastanesi diye nasıl yutturuyor.
    Cevapla
  • nuran 11 ay önce Şikayet Et
    ulaşım çözüldü, enerjide büyük yol alınıyor ve eminim ki enerjide çözülecek. sosyal devlet ilkesinin adımlarını gördük, ihtiyara yaşlıya engelliye vs. ticaret ise ihracat artık çok kolay yapılabiliyor, yeter ki üret. ne kaldı? gelir eşitliği. insanlarımız fakirleştikçe ellerindekileri satıyorlar. döviz bizleri çok fakirleştirdi. inşaallah bu da çözülür.
    Cevapla
  • Ayla 11 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun CB ERDOĞAN VE YAPANLARDAN… Avrupadan arabayla yeni geldim…Almanya İsviçre Avusturya Hırvatistan Bosna Bulgaristan ordaki tünelleri gördüm ve kıyaslama fırsatım oldu… sırf bu icraatları için Erdoğana oy verilir… vizyon budur
    Cevapla
  • Mete Han 11 ay önce Şikayet Et
    Okuduğum lisenin kapalı spor salonunu dört farklı müteahhit 6 yılda bittirdi, yaklaşık 18-20 spor salonu parası gitti, alın size israf. Azıcık vicdanı olan azıcık ülkesini seven Reis'in yaptığı hizmetleri alkışlar. Yanlışlarını eleştirmek yerden göğe kadar hakkindir. Ama elini vicdanına koy ülkemize yaptığı hizmetleri de takdir et.
    Cevapla
  • Mete Han 11 ay önce Şikayet Et
    Rafet Bey haklısın 1994-2000 arası
    Cevapla
  • Rafet 11 ay önce Şikayet Et
    Yılını da söyle de millet yanlış anlamasın. 90 lı yıllar de.
    Cevapla
  • Stratejik bakış 11 ay önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun ülkemize milletimize .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle