İlçede büyük sevinç! 1.2 milyar dolar değerinde altın rezervi bulundu

Kayseri'NİN Kocasinan ilçesine bağlı Kaşköy Mahallesi'nde bir firma tarafından yapılan çalışmalarda 1.2 milyar dolar değerinde altın rezervi bulundu. Bu haber bölge sakinleri tarafından sevinçle karşılandı.

İlçede büyük sevinç! 1.2 milyar dolar değerinde altın rezervi bulundu
İlçede büyük sevinç! 1.2 milyar dolar değerinde altın rezervi bulundu
GİRİŞ 04.05.2023 09:40 GÜNCELLEME 04.05.2023 09:40
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Kocasinan ilçesine bağlı Kaşköy Mahallesi'nde bir firma tarafından yapılan çalışmalarda 1.2 milyar dolar değerinde altın rezervi bulundu. Altını çıkarmak için çalışmaların ilerleyen günlerde başlayacağı öğrenilirken, mahalle sakinleri büyük mutluluk yaşadı.

16 TON CİVARINDA REZERV GÖSTERİYOR

Kaşköy Mahallesi Muhtarı Hacı Soykarcı, "Ülkem adına mutluyum. Çünkü her tarafa katkısı olacak. Ülkeme katkı olacak, mahallemde boş gezen işsizler için iş bakımından katkısı olacak. Benim mahallemden şehir merkezine ve dışarıya göç var. İşsizlerimiz buraya gelecek. Bu firma da burada başlayınca bu işçileri alacak ve onlar da iş sahibi olacak. Mahalleme zarar vermeden başka taraftan çekeceklerini söylediler. 3 yıl önce sondaj aramasına başlamışlardı ve bu çalışmalar neticesinde bu rezerv tespit edildi. Daha önce umudumuz yoktu, kati verilmiş karar yoktu. Son vurulan sondajlar neticesinde buna ulaşıldı. Memnuniyet verici bir şey. 1.2 milyar dolar küçümsenecek bir rakam değil. Bizim tahmin ettiğimize göre 16 ton civarında rezerv gösteriyor. Ülkeme bir gelir olacak. Ülkem kazanacak, mahallem kazanacak, herkes kazanacak. Herkese faydası olacak" ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİLERE ZARAR VERMEYECEKLER

Muhtar Soykarcı, "Mahalle sakinlerimin birkaç itirazı vardı, onları da yetkililerle görüştüm. Araçlar mahallemizin ortasından geçecekti. Bu araçları mahalleye zarar vermeden başka yoldan çekeceklerini ifade ettiler. Çiftçilere, arıcılık yapanlara hiçbir zarar vermeden başka bir yoldan çekeceklerini söylediler. Bundan dolayı da memnun olduk. Bu şekilde devam ederse bir sıkıntı yaşamayacağız" dedi.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Ali veli konya 11 ay önce Şikayet Et
    O firmaya söyleyin ispendere ile baskil arasını bi araştırsın
    Cevapla
  • MEHMET ALİ 11 ay önce Şikayet Et
    Rabbim bile bu seçimde RECEP TAYİP ERDOĞANIN BAŞARISI İÇİNE TÜM NİMETLERİNİ ÜLKEMİZİN ÜSTÜNE YAĞDIRIYOR.
    Cevapla
  • Joeday 11 ay önce Şikayet Et
    Hep öyle olur ama seçim sonrası makarna sırası da gelir. Doğal gaz ve diğerleri gibidir
    Cevapla
  • Fatih 11 ay önce Şikayet Et
    Elmasta var o köyde ,seçim zamanı heryer maden ocağı seçimden sonra market marker gezip ucuz makarna arariz
    Cevapla
  • Ali 11 ay önce Şikayet Et
    Aynen senin gibi akıllılar lazım bu ülkeye
    Cevapla
  • @@@ 11 ay önce Şikayet Et
    Açız aç diye sokaklarda dolaşan, saman yiye yiye mideleri kuruyan chpkk lılardan artarsa vatana millete faydası olur.
    Cevapla
  • Ali 11 ay önce Şikayet Et
    Aynen türkiyenin ekonomisi mükemmeldi bunlar gelinde bitirdiler haklısın iktidar değişince dünyaya heykel satıp ekonomiyi uçuracağız inşallah misafir rumuzlu arkadaş
    Cevapla
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Senin tuzun kuru herhalde. Kiralardan, çarşı pazardan anamız ağladı. Ev almak hayal oldu hala gidip muhalefete çatma derdindesin. Yönetemeyene bu hale getirene lafın yok öyle mi? Muhalefete terörist deyince her şey düzeliyor dimi? Kesin sen müslümansındır da.
    Cevapla
  • Hakan Belçika 11 ay önce Şikayet Et
    Kes ulaaan ( cengizhan ) Ne yapalım teröriste mi oy verelim. Bu mu doğru olan ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle