ESK'dan kırmızı et satışıyla ilgili yeni açıklama

Et ve Süt Kurumu (ESK) ay sonuna kadar şarküteri üretimi yapan firmalara karkas satışı yapacak. Canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkasların satış fiyatı canlı hayvanda KDV hariç kilogram başına 90 lira olacak.

ESK'dan kırmızı et satışıyla ilgili yeni açıklama
ESK'dan kırmızı et satışıyla ilgili yeni açıklama
GİRİŞ 03.05.2023 17:21 GÜNCELLEME 03.05.2023 17:21
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Et ve Süt Kurumu (ESK) kırmızı et endüstrisi alanında (şarküteri üretimi yapan) faaliyet gösteren firmalara, mayıs sonuna kadar 16 bin baş canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkas (sakatat, deri ve yan ürünler dahil) satışı yapacağını duyurdu.

Canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkasların satış fiyatı canlı hayvanda KDV hariç kilogram başına 90 lira olurken, satışla ilgili detaylar Kurumun internet sitesinde yayınlanan "Canlı Büyükbaş Hayvanlardan Elde Edilecek Karkas Satış Usul ve Esasları" metninde belirtildi.

Başvurular yarın saat 17.00'ye kadar ESK Genel Müdürlüğüne yapılacak.

Kurumdan daha önceki satışta canlı büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkas satın alan firmalar başvuru formu ve kesim sözleşmesini imzalayarak müracaat edecek olup, satış usul ve esaslarında belirtilen diğer belgeleri tevdi etmeyecek. İlk defa başvuruda bulunan firmaların ise satış usul ve esaslarında belirtilen evrakları eksiksiz şekilde teslim etmesi gerekecek.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 64
  • Aytekin kaya 11 ay önce Şikayet Et
    narketlere vermişler 190 liraya satıyolar bembeyaz yag kıyması
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    mükemmel açıklama
    Cevapla
  • kamil 11 ay önce Şikayet Et
    Mesele hayvancılık yapmada değil. Türkiye hala ihtiyacını ziyadesiyle karşılayacak büyük küçükbaş hayvancılığı yapıyor. Sıkıntı mera yerine çiftlik hayvancılığı yapılmasında. Hayvanları ahırlara kapatıyoruz sonra yok samanı yok yemi pahalı diye veryansın ediyoruz. Oysa meracılığa geri dönülse en az 6-7 ay hayvan dışarıda otlayacak. Hem gezdiği için eti sütü kaliteli olacak hem de doğal
    Cevapla
  • Basgan 11 ay önce Şikayet Et
    O ve ben nicli arkadas o saydiklarinin hic birini ben almiyorum yem parasi felanda vermiyorlar benim mallar kesime geldiginde 70 75 bin toplar nasipse 40 bine yerine koydum 25 30 da yerse 70 civari maliyetim ya mal koymayacam yerine yada ben 1 sene bisey yemeyecem
    Cevapla
  • Mülayim 11 ay önce Şikayet Et
    90 lira mi, canlı kilo 200 e kesiyorlar....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle