ESK, kasaplara da uygun fiyatlı kırmızı et satacak

Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokolle, kasaplara uygun fiyatlı kırmızı et satılacak.

ESK, kasaplara da uygun fiyatlı kırmızı et satacak
ESK, kasaplara da uygun fiyatlı kırmızı et satacak
GİRİŞ 02.05.2023 15:37 GÜNCELLEME 02.05.2023 16:48
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Kurum, tüketiciyi korumaya yönelik tedbirler kapsamında kasap esnafına da kırmızı et tedarik edecek.

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan ile Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı'nın imza attıkları protokol kapsamında, federasyona üye kasap esnafına et tedarik edilecek, daha fazla tüketiciye uygun fiyattan kırmızı et satışı sağlanacak.

"FİYATI DENGELEMEK İÇİN TEDBİRLER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kayhan, kırmızı et fiyatlarındaki yükselişi durdurmak ve arz açığından kaynaklı spekülatif hareketleri önlemek için çalıştıklarını belirterek, "Kırmızı et fiyatını dengelemek için tedbirler almaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

BAŞVURU YAPILACAK

Türkiye Kasaplar Federasyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre de ESK tarafından ithal edilen karkas etler ile canlı kesimlik hayvanlardan elde edilen karkas etler, federasyona üye kasaplara, kurumun uygun görmesi halinde kombina, kesimhane, depo gibi yerlerde satılacak. Başvurular, federasyona üye kasaplar ile faal kasaplar tarafından ESK'nin ilgili kombina müdürlüklerine yapılabilecek. Müdürlükler tarafından belirlenecek günlerde, iş yerinin ithalat ve stok durumunun müsait olması halinde siparişler karşılanabilecek.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Yardımcı, "Daha geniş kitlelere ulaşarak nihai tüketiciye hızlı ve daha uygun fiyatlı et ürünlerinin temin edilebilmesini amaçladığımız bu protokolle, özellikle büyükşehirlerde karkas etlerin yüksek maliyetlerle tüketiciye ulaşması durumunu çözmeyi amaçladık. Maliyetlerin düşürülmesi ve satışlara hız kazandırmak, piyasadaki dengesiz fiyatları da düzenleyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

MARKETLERE DE İNDİRİMLİ KIRMIZI ET SAĞLANMIŞTI

ESK, daha önce de İstanbul ve Ankara'daki perakende dernekleriyle protokol imzalayarak, bu derneklere üye marketlere indirimli kırmızı et sağlamıştı. ESK, Tarım Kredi Marketlere de indirimli et temin ediyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 15
  • Osmanlı .. 11 ay önce Şikayet Et
    Kasaplara marketlere dagitacagina( oda yarım yamalak) subelrini satacagina millete şube açsın!!! Koskoca İstanbul da bir tane oda beylikduzunde satış noktası var!!! Nasıl bir yönetim nasıl bir kafa bu...verdikleri etin zaten %80 ini satmıyor marketler!!! Bunu herkes biliyor...
    Cevapla
  • Vmem 11 ay önce Şikayet Et
    ESK önce satış noktalarını doldursun. Ne zaman gitsem hiç ürün yok. Az geliyor bitiyor diyorlar. Sözde Tarım Kredi ile anlaşmıştı ne oldu ordada ürün yok.. Kağıt üstünde anlaşma var ama ürün yok. Hayal satıyorlar kısaca...
    Cevapla
  • Osmanlı 11 ay önce Şikayet Et
    Esk da Çalışanlar ürünleri el altından kimlere satıyor onunda bı arastirdinlar diyecemde atı alan Üsküdarı geçmiş...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kasaplara verilirse kalmadı derler ayni eti fahis fiyatla satarlar hepsi olmasada çoğu yapar
    Cevapla
  • hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kasaplara verilirse olmaz bu iş. kasapların çoğu sahtekar dolandırıcı bunlara güvenilmez
    Cevapla
  • CCC 1 yıl önce Şikayet Et
    Melek sen içerdeki eti ne kadar denetliyor sun öyle kulp bulmakla olmuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle