Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar

AK Parti Adıyaman milletvekili adayı Doç. Dr. Resul Kurt, Star gazetesindeki köşe yazısında AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan çalışma hayatına yönelik önemli düzenlemelere dikkat çekti.

Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar
Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar
GİRİŞ 02.05.2023 10:50 GÜNCELLEME 02.05.2023 10:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

14 Mayıs seçimlerinde son günlerdeyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan seçim sürecinde yoğun bir tempo ile seçim kampanyasını yürütüyor. Asgari ücretten vergi alınmaması, en düşük emekli aylığının 7500 TL olarak belirlenmesi, asgari ücretin 8.506 TL olarak açıklanması, emekli ikramiyesinin her dini bayramda 2.000 TL olarak belirlenmesi çalışma hayatını doğrudan ilgilendiren önemli düzenlemeler.

Yine Temmuz ayında asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak artışta emekçileri rahatlatacak.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adayı olarak da sahada yoğun bir tempoda çalışıyoruz.

Bu seçim çok önemli. Seçim beyannamesi ile verilecek mesajlar da önem taşıyor.

AK Parti'nin seçim beyannamesi, çalışma hayatına da yeni fırsatlar sunmaktadır.

"EV HANIMLARININ EMEKLİLİĞİNE DESTEK VERİLECEK"

Önümüzdeki dönemde uygulamaya koyulacak "Aile Koruma Kalkanı Programı" ile ev hanımlarının emekliliğine destek sağlanacaktır. Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmaları, en temel hakları olarak görülmektedir. Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet karşılayacak.

"HER EVE BİR MAAŞ"

Her aileden en az bir çalışan olmasını sağlamak gibi pek çok uygulama hayata geçirilecektir. Özellikle gençler öncelikli olmak üzere her ailede en az bir kişiye iş imkânı sağlanacak.

Türkiye Yüzyılında aileyi güçlendirmeye dönük yenilikçi mekanizmalar geliştirmeye devam edilecek.

Aile Koruma Kalkanı Programı'nın finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacak. Bu sosyal amaçlı bankanın ana gelir kaynaklarından biri de Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz gelirlerinin belirli bir yüzdesi olacak.

"ÇALIŞMA HAYATINDA KADIN İSTİHDAMI ARTIRILACAK"

Çalışma hayatında kadın istihdamının oranı artırılacak. Bu kapsamda kadınların çalışma hayatına girişini kolaylaştıracak ve kadın istihdamını teşvik edecek düzenlemeler yoluyla esnek çalışma olanakları artırılacak. Kadın kooperatiflerini güçlendirecek, çocuk bakım hizmetleri ve ihtiyaca göre belirlenmiş mesleki eğitim programları hayata geçirilecek.

Emeklilik yaşı özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esnetilecek.

"İSTİHDAM ARTACAK"

Yüksek büyüme politikaları kapsamında, istihdamın istikrarlı şekilde artırmaya devam edileceği belirtilmiş. 2028 yılına kadar ilave 6 milyona yakın istihdam ile toplam istihdamın 36 milyona çıkartılarak işsizlik oranının yüzde 7'nin altına indirileceği vurgulanmaktadır.

Yeni dönemde, "insan" odaklı sürdürülebilir ve kapsayıcı bir yaklaşımla, yüksek büyüme ve nitelikli istihdam artışı hedeflerine doğru kararlılıkla ilerleneceği, tüm politikaların bu yönde hayata geçirileceği ifade edilmektedir. Özel sektör öncülüğünde yenilikçilik ve girişimciliğin desteklenerek dışa açık bir ekonomi olarak rekabetçilik her alanda geliştirilecek.

"ULUSLARARASI İNSAN HAKLARI MEKANİZMALARI İLE İŞ BİRLİĞİ GELİŞTİRİLECEK"

Romanların başta istihdam, iskân ve eğitim olmak üzere tüm sorunlarının çözümüne hız verilerek her türlü ayrımcılık zeminini ortadan kaldırılacak.

"KAMUYA İŞE ALIMLARDA MÜLAKAT KALDIRILACAK"

Kamu görevine ilk defa yapılacak atamalarda, görevin niteliğinin gerektirdiği hâller dışında mülakat usulü kaldırılacak. Atamalar yazılı sınav sonuçlarına göre yapılacak.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 6
  • memur 11 ay önce Şikayet Et
    Memurların görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavlarında da sözlü mülakatı kaldırırsanız isabet olur. Çok hak yeniyor maalesef
    Cevapla
  • Vatandas 11 ay önce Şikayet Et
    Kadin istihdami degil erkek istihdami lazimm alooo birakin kadinlari erkekler is bulamiyorr
    Cevapla
  • Emeklikte adalet 11 ay önce Şikayet Et
    1 günle 17 yıl çalışmayı gerektirecek bir düzenleme hiçbir çalışanın ve vatandaşın hak ettiği adil bir düzenleme değildir! 2000-2008 arası adaletli bir emeklilik sistemi getirilmelidir! EYT den daha çok bu kesim var mağdur olan!
    Cevapla
  • İrfan 11 ay önce Şikayet Et
    Yullardır buçuk buçuk 2.5 2+2.5 3+2.5 verenler şimdi başımıza noel baba kesilmişler her gün bir müjde. Hani ekonomik dinamiklerden asla taviz vermeyiz diyordunuz. Hani derdiniz koltuk değildi. Helal olsun ama milleti güzel uyutuyorsunuz. Memur sen de güzel uyuyor.
    Cevapla
  • Hüdaverdi 11 ay önce Şikayet Et
    Cuma cumartesi tatil olsun Müslüman ülkede oldugumuz. Anlaşılır ve aile ve arkadaş bağları güçlenir diye düşünüyorum .
    Cevapla
  • Misafir vatandaş01 11 ay önce Şikayet Et
    Perşembe cuma tatil olmalı. Dini bayram gününden bir gün önce ve cuma bayram günü. Şuanki hali hristiyanların pazar günü ayin yaptığı ve bir gün öncesi yani cumartesi tatil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle