Türkiye 2 yeni süpersonik füze hazırlıyor

Roketsan, İHA-230’un ardından SİHA platformları için yeni bir Havadan Atılan Balistik Füze geliştiriyor. Yeni füze de tıpkı İHA-230 gibi süpersonik hıza sahip olacak.

Türkiye 2 yeni süpersonik füze hazırlıyor
Türkiye 2 yeni süpersonik füze hazırlıyor
GİRİŞ 02.05.2023 10:20 GÜNCELLEME 02.05.2023 16:45
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin teknoloji üssü Roketsan, silahlı insansız hava araçlarının mühimmat çeşitliliğini arttırmaya devam ediyor. TRG-230 Füzesi’ni ‘Havadan Atılan Balistik Füze’ye dönüştüren Roketsan, TRG-122 için ise çalışmalarını sürdürüyor.

Konuyla ilgili olarak Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci tarafından SavunmaSanayiST.com’a yapılan açıklamada, “Mevcut kabiliyetlerimizi, çeşitli platformlara yaygınlaştırarak hızlı çözümler oluşturmaya çalışıyoruz. Özellikle yüksek hızlı füzelerimizin, hava savunma sistemlerine karşı çok ciddi avantaj sağladığını biliyoruz. Bu avantajı kullanabilmek açısından, SİHA’larımıza; İHA-230 ve İHA-122 füzelerimizin entegrasyonunu yapıyoruz.

İHA-230’un deneme atışları başarıyla tamamlandı, şu anda seri üretimde. Bunların harp sahasında kullanılmasını şu anda bekliyoruz. Sesin birkaç kat üzerinde bir hızla 100-150 kilometre bandındaki, hava savunma hedefleri başta olmak üzere; hepsini, çok hızlı bir şekilde vurabilecek kabiliyeti bizim SİHA’larımıza kazandırmış olduk.

İHA-122 GELİYOR

Bu kabiliyetle birlikte SİHA’larımızın, tehlikeli bölgeye girmeden karşı unsurları bertaraf edebilecek bir irtifaya ve menzile sahip olmalarını sağladık. Bu, bizim diğer küçük mühimmatlarımız için de çok büyük bir avantaj sağlayacak. Yine İHA-122, bunu takip edecek sistemlerimizden bir tanesi olacak.

Sadece 122 ve 230’un havadan atılan versiyonları değil; bunların güdümlü hale getirilmesini de Roketsan olarak gerçekleştiriyoruz. 230’u zaten lazer güdümlü hale getirmiştik. 122’lerin de lazer güdümlü hale getirilmesi için şu anda çalışmalar tamamlandı. Onları da inşallah yakında muharebe sahasında başarıyla göreceğimizi düşünüyorum.” ifadelerine yer verildi.

İHA-230 HAVADAN KARAYA BALİSTİK SÜPERSONİK FÜZE

Çok namlulu roketatar sistemleri ile bu sistemlerde kullanılan roket ve füzeler konusunda önemli bir yetkinliği bulunan Roketsan, TRG-230 Karadan Karaya Balistik Füzesi üzerinden İHA-230’u geliştirmiştir. İHA-230 Havadan Karaya Balistik Süpersonik Füzesi, 150+ kilometre menzile sahiptir.

Füzenin etkili menzili, bırakıldığı hız ve irtifaya bağlı olarak değişmekle birlikte 150 kilometredir. Parçacık etkili harp başlığına sahip olan İHA-230’un, farklı hedef tiplerine karşı zırh delici veyahut termobarik harp başlığı varyantları da bulunmaktadır.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 10
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Maşallah allah razi olsun sizden hocam
    Cevapla
  • kaynakçı 11 ay önce Şikayet Et
    Oda lazım ğardaşşş
    Cevapla
  • vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    türkiyede dünyanın en büyük besi çiftliği kuruldu. evet elbette yalan ihamız sihamız gemimiz var ama geçim derdiyle uğraşıyoruz hiç önemli değil ölelim zenginler yaşasınlar
    Cevapla
  • Burhan 11 ay önce Şikayet Et
    Türkiye Avrupa'da tarımsal üretimde 1. sırada haberin var mı vatandaş?
    Cevapla
  • İzmir berbat 11 ay önce Şikayet Et
    (CIA=kandil'Hadepekaka)'dan destek alyonuz ya artik sirtiniz yere gelmez, bol bol sogan patates ekersin, çankaya'ya APO heykelini de diktinmi tadindan doyulmaz, affiyet olsun CHP ?
    Cevapla
  • Alparslan bozkurt. 11 ay önce Şikayet Et
    Eğer bu hızla 2032 yılına kadar türkiye bir kaza geçirmeden gidebilirse..kimse türkiye yan bakamaz..şuanki projelerin olgunlaşması ve seri üretim için birazdaha zaman lazım..fetöcüler devletten bi on sene önce temizlenebilse türkiye pekçok projeyi biririp tam güçlü konuma gelebilirdi.ayak takımı türkiyeye çok zaman kaybettirdi..
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    artık nukleeerimizin olma vakti geldide geçiyor. Allah devletime zeval vermesin
    Cevapla
  • A.N 11 ay önce Şikayet Et
    Olmadığını nerden bilebiliriz üstat...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle