Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'na asgari ücret yanıtı

Bakan Nureddin Nebati, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun asgari ücretten vergi alınmayacağına dair açıklamalarına yönelik olarak "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu senin bu vaadini biz 2022 yılının başından beri uyguluyoruz" diye cevaplandırdı.

GİRİŞ 01.05.2023 14:06 GÜNCELLEME 01.05.2023 14:16
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Nebati, Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi halinde asgari ücretten vergiyi kaldıracağını açıklaması üzerine "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu senin bu vaadini biz 2022 yılının başından beri uyguluyoruz. Hatta asgari ücret üzerindeki ücretlerin, asgari ücrete isabet eden kısmını bile gelir vergisi ve damga vergisinden istisna haline getirdik. Biz bu düzenleme ile 2022 yılında 90 milyar TL’nin üzerinde gelir ve damga vergisinden vazgeçtik" açıklamasını yaptı.

Bakan Nebati'nin açıklamaları şöyle:

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, dün yaptığı açıklamada asgari ücretten vergi alınmayacağı vaadinde bulunmuş.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu senin bu vaadini biz 2022 yılının başından beri uyguluyoruz. 
Hatta Asgari Ücret üzerindeki ücretlerin, asgari ücrete isabet eden kısmını bile gelir vergisi ve damga vergisinden istisna haline getirdik. Biz bu düzenleme ile 2022 yılında 90 milyar TL’nin üzerinde gelir ve damga vergisinden vazgeçtik.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu daha önce de bakanlık yapmamışken Maliye Bakanlığı yaptığını ifade etmiş, 2003 yılında yeniden faaliyete geçirmiş olduğumuz Vergi Konseyi’ni kuracağını beyan etmiş, şehit ailelerine 2016 yılından beri sağlamış olduğumuz ÖTV’siz araç alma imkanını, yıllar önce böyle bir düzenleme yaptığımızı bilmeden yapma sözü vermişti.

Anlaşılıyor ki bizim gerçeklerimize, icraatlarımıza sizin hayalleriniz bile ulaşamıyor.
Vaadlerinizi araştırmadan, hiçbir temele dayandırmadan, daha önce var olup olmadığından bihaber, vatandaşlarımıza sunmanız onlara büyük haksızlık diye düşünüyorum.

Ben şahsen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, daha önce gerçekleştirdiğimiz düzenlemelerden hangisini yapma vaadinde bulunacağını merakla ve şaşkınlıkla bekliyorum.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • METE 11 ay önce Şikayet Et
    şu kırk yalan kemale sayın diye niye hitap ediyorsunuz . hak ediyormu .
    Cevapla
  • Profesör 11 ay önce Şikayet Et
    Kemal iyice kum torbasına döndü, chpliler hala taş devrinde yaşıyor belli ki. Türkiyenşn şampiyonlar ligine girmek üzere olduğunun da farkında değiller.
    Cevapla
  • bülent duman 11 ay önce Şikayet Et
    chp liler iyi dinleyin.Kılıçtaroğlu da dinlesin
    Cevapla
  • Fahri25 11 ay önce Şikayet Et
    Tum memurlar asgari ucretle calisiyor.doktor ve disciler haric.cikmis hikaye okuyorlar..Almanya benim abim calisiyor diyen biris ile tanistim galericilik yapiyormus irda bir iki calis en iyi arac alirsin burda seksene calis ancak õtv parasini biriktirirsin.secimden sonra almanyaya yerlesebiriz diyordu.idil bilseydim coktan gitmistim bende.adamlarda hayat var bizde kopru yol yaptim mesel
    Cevapla
  • Reisi tek geçerim 11 ay önce Şikayet Et
    Herkes oyu Reise veriyor sizler Reise ayak uyduramıyorsunuz sayın bakan reis olmasa akp biter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle