BOTAŞ doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gitmedi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), mayıs ayı itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi.

GİRİŞ 01.05.2023 10:48 GÜNCELLEME 01.05.2023 17:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

BOTAŞ'ın internet sitesinde mayıs ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı.

Doğal gazda mayısta geçerli olacak mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretime yönelik tarifeler sabit kaldı.

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine mayısta uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak açıklandı.

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 7 bin 124 lira, kademe 2 için ise 9 bin 478 lira olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 10 bin lira olarak duyuruldu.

Doğal gazda fiyat tarifeleri aylık hesaplanıyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • tepki 11 ay önce Şikayet Et
    ben bunca yildir norvec de ne belese petrol gaz bezin ne elektirik gørdum belesi bos ver kazik fiat bu kadar zengi mi olduk her seyi belese veriyoruz biraz indirim yap anlarim beles diye bosa kullanan cok olacak bu kadar sacmalik fazla indiirm yaparsin anlarim da norvec bile vermiyor o kadar petrol gaz elektirik balik var iken belese
    Cevapla