Erdoğan'ın açıkladığı ücretsiz gaz müjdesi Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak'taki Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde düzenlenen Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni'nde açıkladığı 'ücretsiz gaz müjdesi' Resmi Gazete'de yayımlandı.

GİRİŞ 01.05.2023 06:47 GÜNCELLEME 01.05.2023 10:02
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Dağıtım şirketlerinden doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl boyunca ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, dağıtım şirketlerinden doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden, doğal gaz tüketimleri için 24 Nisan 2023 tarihinden 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tahakkuk edecek ilk faturadan doğal gaz bedeli alınmayacak.

Ayrıca 1 Mayıs 2024 tarihine kadarki döneme ait aylık doğal gaz tüketimleri için tahakkuk edecek faturalarda 25 metreküpe kadar olan tüketim için doğal gaz bedeli tahsil edilmeyecek.

Doğal gaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Angaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sitede oturannlar 1ay ödemeyecek. Aylık olarak 25metreküp dusulur sadece. Kartlı sayaclarada kıllandıkları kadar tekrar yuklenecek sonraki için 25metre küp eklenir
    Cevapla
  • Kayseri li 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim doğal gaz yok biz ne yapacaz diyenler, bizde de deniz yok yazın denize giremiyoruz ne olacak.
    Cevapla
  • KayseriVan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemşehrim sadece deniz kenarı değil doğalgaz gelmeyen yerler var.
    Cevapla
  • Yildirim 1 yıl önce Şikayet Et
    Aylık 100 TL mi ? Çok az
    Cevapla
  • Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Gidip pahalı pahalı dediğin soğan ve patatesi alabilirsin 100 liraya. Daha ne yapsın devlet?
    Cevapla
  • halil 1 yıl önce Şikayet Et
    18 milyon abone varmış aylık 100 tl ile çarp
    Cevapla
  • salurbey06 1 yıl önce Şikayet Et
    kartlı sayaç kullananlar da yararlanabilecekler mi?
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah cumhurbaşkanımızdan ve karadeniz doğalgazını karaya çıkartan tüm çalışanlardan,şimdiki enerji bakanımızdan ve eski enerji bakanımız berat albayraktan razı olsun Allah devletimize milletimize zeval vermesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle