Türkiye'nin yeni füzesi UMTAS-GM ilk kez ortaya çıktı

Roketsan tarafından UMTAS-GM adlı yeni bir füze geliştiriliyor. UMTAS-GM Füzesi’ni ilk kez Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci açıkladı.

GİRİŞ 30.04.2023 18:29 GÜNCELLEME 01.05.2023 10:06
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Halihazırda Roketsan tarafından yürütülen 40’a yakın gizli projeye yönelik soruyu yanıtlayan İkinci, “Roketsan biliyorsunuz özellikle ihracat odaklı olarak büyümesine devam ediyor. Biz ihracattan elde etmiş olduğumuz bütün geliri, bütünüyle altyapımıza yatırım olarak ve yeni projelere Ar-Ge kaynağı olarak yansıtmaya çalışıyoruz. Bu 40 proje, gelecekte silahlı kuvvetlerimiz başta olmak üzere; uluslararası alanda ihtiyaç duyulacak bütün ürünleri geliştirmek için, kendi Ar-Ge kaynağımızla başlattığımız projeler.

Bunlar çok ciddi, önemli projeler. Ama prototip aşamasına gelene kadar biz bunlarla ilgili herhangi bilgi vermemeyi tercih ediyoruz. Bunlardan bir tanesi, şu anda prototipi bitmiş olan ve denemeleri devam eden UMTAS'ın uzun menzilli olan UMTAS-GM versiyonu. UMTAS-GM versiyonu, özellikle helikopterler üzerinden atış yeteneği ile, kara araçlarından atış yeteneği ile aslında UMTAS tanksavar füzemizin menzilini çok daha üst noktalara taşıyacak.

UMTAS-GM'DE HEDEF: YIL SONU SERİ ÜRETİM

Buradaki hedefimiz, aslında uluslararası alanda hem pazar payı yüksek olan hem de silahlı kuvvetlerimize avantaj sağlayacağını düşündüğümüz bir ürünü, kullanıma en kısa sürede vermek. Hedefimiz, bu sene sonuna doğru seri üretim aşamasına gelmiş bir UMTAS-GM ile de inşallah kullanıcılarımızın karşısına çıkmayı hedefliyoruz.

Bu ismini söylemediğimiz 40 tane proje, her biri kendi takvimleri içerisinde, kendi mühendislerimizin gayretleriyle devam ediyor. Aslında bizi takip etmeye devam edin diyeceğim, bu projelerin sonuçlarını aldıkça; birinci öncelikli olarak kendi kamuoyumuzda, ikinci öncelikli olarak Dünya ile bunları paylaşmaya devam edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 25
  • Sultan şimşek 11 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar hainsiniz, baştacı yapacağınıza değersizleştiriyorsunuz.
    Cevapla
  • mehmet 11 ay önce Şikayet Et
    bu milli projelerden lobiciler rahatsız.. durdurmak ve yok etmek için herşeyi yapıyorlar.. eğer erdoğan düşerse bu projelerin hepsi kalır.. hatta çoğunu yapanları yargılarlar.. örneğin sihalar..
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Aslan parsalari ecdada layık insanlar tarih size övgüyle bahsedecek
    Cevapla
  • Önce Vatan 11 ay önce Şikayet Et
    Bu milli ve yerli projelerin açıklanması doğru değil, tamamen gizi yürütülmesi gerekiyor. İşin sonunda seri üretime geldiği zaman güzelce reklamını yaparsın.
    Cevapla
  • Hüseyin 11 ay önce Şikayet Et
    Soru, gözlüklüyü tasiyabilirmi ? tasirsa nereye kadar ve sonunda patlarmi
    Cevapla
  • Ömer 11 ay önce Şikayet Et
    boş soru. soru şu olmalı ne kadara sarı torba hazırlıyalım yiğidim... :)
    Cevapla
  • Bünyamin 11 ay önce Şikayet Et
    Gözlüklü sana dokunmuş belli dokunmakla kalmamış baya bir kurculamış anlaşılan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle