Asgari ücret ve emekli maaşına zam açıklaması! Ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca kişinin merakla beklediği 'asgari ücret' ve 'emekli maaşı'yla ilgili son dakika açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 29.04.2023 23:33 GÜNCELLEME 30.04.2023 00:18
Bu Habere 223 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı bir televizyon programında 'asgari ücret' ve 'emekli maaşı' gündemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Katıldığı bir televizyon programında 'asgari ücret' ve 'emekli maaşı' gündemlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şu ifadelere yer verdi:

Ekonomi politikalarımızın yanında sosyal politikalar olarak uygulamalarımız var. Sadece gelir dağılımı olarak bilinir ama bundan ibaret değildir. Toplumsal gelişmişlik, eğitim seviyesini de içeren ve demokrasiye hayat veren bir çoğullaşmadır. Gelir dağılımı demokratik toplumlarda düzenleyen araç toplu sözleşmedir.

Orada örgütlü işçiler vardır. Türk yurtaşlarının her bir ailenin otomobile ulaştığı bir dönemdeyiz. Türk çocuklarının büyük çoğunluğunun üniversite imkanlarına ulaşıyor. Bunlar aslında refah toplumuna doğru Türkiye'nin değişimini gösteriyor.


 

TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Asgari ücret nedir? Bu ücretin altında ücret olamaz demektir. Biz sosyal devlet sorumluluğu ile buna çok fazla önem gösterdik. Tabi şimdi enflasyon düşüyor. Biz çalışanları emekçiler koruyan bir yaklaşım içindeyiz. Enflasyonun düştüğünü rakamlardan anlıyoruz. Biz enflasyonu tüketici ve üretici fiyatlarından ölçüyoruz. Aradaki makas hızlı bir şekilde düşüyor. Bu şunu gösteriyor. Enflasyon gerçek anlamda düşme eğiliminde. Ama fiyatlardaki artış devam ediyor. Biz ne yapacağız bunu durduracağız. Sosyal devlet olarak ücretleri koruyacağız. Temmuz'da bunu yeniden değerlendirerek, yeni bir asgari ücrette emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz.

EMEKLİYE FERAH PAYINDA ARTIŞ NASIL OLACAK?

15 milyon emekli var. Bu emeklilerin 7.500 TL'nin altında maaş alanların sayısı 9 buçuk milyon civarı. Yeni bir düzenleme çalışılıyor, çalıştık bitirdik. Temmuz'da uygulamaya alacağız. 7-500 ile 10 bin arasındaki maaşlardaki aşağıdan yukarıya dengeyi düzenleyen bir çalışma yapacağız.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 223
  • Bakkal emce 1 yıl önce Şikayet Et
    Bağkur SGK prim de eşitlenecek mi
    Cevapla
  • Kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım 1 yıl önce emekli maaşım asgarî ücretin 1500 TL ustuydu asgarî ücret 8500 emekli maaşım 7200 oldu refah payı 300 TL maaşım 7500 bu biz emeklilere vefami Biz Allah'ın İzniyle parada pulda değil Ölümüne Devletimizin yanındayız emekli maaşım 5 binde olsa yine Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan Durmak Yok Yola Devam Şimdi bana 300 TL refah payı 7500 üstü emekli maaşı refah payı
    Cevapla
  • Vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    Biz de aynısorun var.7500 tl ye tamamlansın diye 200 tl zam yapmışkar.enfladyon temmuz zammı ile 9 bin olabilirdik.şu an 7500 e sabitlemişler.kılıçdarogluna oy verecegiz %50 emekliye verecekmiş.
    Cevapla
  • Yasemin 1 yıl önce Şikayet Et
    Haddini bil edepsiz, Sen oy filan verme Akp senin gibi vatan hainlerinin oyunu istemiyoruz
    Cevapla
  • Konusma keko 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş yapma fetöcü seni, 7500 tl az parami emekliye, Begenmiyorsan dogru pensilvanyaya gidebilirsin papanizin yanina
    Cevapla
  • Hamza 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya DAYI hem derdim.para degil diyon ama ardindanda sade ve sadece paradan konuşuyorsun sen keseinlikle AKP li degilsin Sen fetöcünün trollerindensin
    Cevapla
  • Leyla 1 yıl önce Şikayet Et
    senin derdin para degilse ne diye sorun ediyon yok az para aliyorum filan diye. 14 Mayista oyunu AKP ver gerisine karişma
    Cevapla
  • 1999 sonrası 1 yıl önce Şikayet Et
    1999 sonrası kademeli emeklilik haktir.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Buraları gerçekten açık fikir alanları.Bakın zavallının biri yorumunda ne diyor.Siz chpkk ya oy verin seçimden sonra yiyecek soğanı bile bulamazsınız.Bırakın maaşı diyor.Cahilliğini bu sayfalardan tüm alemi cihana ilan ediyor.Yaşı çok olmadığı yorumundan belli.ZAVALLI 100 yıllık CUMHURİYET tarihinde 80 yıl aç kalmamışlar KURTULUŞ savaşıda biraz kıtlık çekmişler.Obez olmak için yememişler
    Cevapla
  • Hadi oradan 1 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa sen bir de dedene sor bakalım chdpkk'yı e yoklukları...
    Cevapla
  • Mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    Patates soğandan medet umup oy almaya çalışana lafın var mı? IMF den her ay alınacak 700.000 dolar ile emekli maaşı aldığımız günleri unutalım mı? Zavallı olan kim dersin?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bakıyorum millet resmen oyunu satılığa çıkarmış bukadar nankör olmayın devlet chphdpkk ya geçerse kafalarinizi dinlenip dinlenip vurursunuz duvarlara alacak ne maaş neşe soğan patates et verirler size ölümüne reisss R.T.E. Okadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle