TESK'ten kasaplar için ucuz et talebi

TESK Başkanı Palandöken, ESK tarafından perakendeciler için uygulanan karkas et fiyatlarının kasaplar için de uygulanması gerektiğini ifade ederek, "Kasaplarımız da ucuz et satmak için böyle bir fırsat beklemektedir." dedi.

TESK'ten kasaplar için ucuz et talebi
TESK'ten kasaplar için ucuz et talebi
GİRİŞ 29.04.2023 10:10 GÜNCELLEME 29.04.2023 10:37
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından perakendecilere ucuz karkas et satışı yapılmasının yanlış olduğu görüşünü dile getirdi.

Yazılı açıklamasında, kırmızı et fiyatlarında istikrarın sağlanması için kasapların da uygulamaya dahil edilmesi gerektiğine işaret eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Son dönemde artan kırmızı et fiyatlarında istikrar sağlanması için perakendecilere verilecek olan ucuz karkas etin aynı şekilde kasaplara da verilmesi halinde piyasada et fiyatları regüle edilebilir. Sadece perakendecilere verilen karkas et fiyatları kasaplara da uygulanmalı. Kasaplarımız da ucuz et satmak için böyle bir fırsat beklemektedir. Aksi halde bu uygulama çifte standart oluşturur ve kırmızı et piyasası bu şekilde düzenlenemez. Bu şekildeki uygulama Anayasa'nın eşitlik ilkesine ve yine Anayasa'nın 173'üncü maddesindeki esnaf ve sanatkarların korunmasına ilişkin maddeye aykırıdır."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Akıncı 11 ay önce Şikayet Et
    Uyguna alıp uyguna satacağını mı sanıyorsunuz. Bizim insanımızın bir bölümü kendini ülkesine milletine devletine karşı bağlı ve sorumlu hissetmiyor. Bunuda çok matahmış gibi yansıtıyor. Kuyruk sıkışınca feryat figan. Kuyruk dikken gözleri kimseyi görmüyor.
    Cevapla
  • Yavuz44 11 ay önce Şikayet Et
    Ne dışı murat hocam adam burada diyor ki ucuza versen de ucuza satmiyorlar.. buna itirazı olan yoktur herhalde esnaf abilerimiz kardeslerimizde burada biz kendi nefislerimizin peşine düşmüş gidiyoruz.. kudurmuş gibi para kazanmaya çalışıyoruz bir depremzede olarak para kazanmayı artık sadece geçinmek için ki küçük kısmı için istiyorum.. çok büyük bir afet gördük ne ev para etti ne araba
    Cevapla
  • Murat 11 ay önce Şikayet Et
    Hocam ne diyorsun Allahini seversen benmi yaptım gıda konusunda bu memleketi dışa bağımlı.
    Cevapla
  • Konyalı deli 11 ay önce Şikayet Et
    Reis bukadar fedakarlık yaptı bir çok üründe KDV kaldırdı vergileri kaldırdı sonuç nemi ortada kansızlar fiyatı gene yükselttiler zehir zıkkım olsun doymuyorlar palandöken denen şahsiyet sen ne iş yaparsın evanenle beraber boşalt makamını,
    Cevapla
  • Necati görgün 11 ay önce Şikayet Et
    Her şeyi devletten isteyen kişi tutkalla yapıştığı koltuktan konuşmuş gene peki başında bulunduğun kurumlar ne işe yarıyor anca aidat topla ye iç yat bir projenin elinden tutunda esnaf ve sanatkarlara bir nebze de olsun görsün odamız sonunda bir şeyler yapıyor diye
    Cevapla
  • Kerem 11 ay önce Şikayet Et
    İstisnasız tüm üreticiler ürünlerinin fiyatlarını dolara endeksledi. Dolar aylardır yerinde saymasına rağmen bile zam yaptılar. Millet olanın farkında. Dökülen soğanların da farkında keyfi fiyat artışlarının da farkında. Millet bu zulmü çekeceğine ithalatı serbest bıraksınlar ki malları ellerinde patlasın. Bırakın bu haram işleri de dürüst insanlar yapsın.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    az kaldı seçimden sonrasını bekleyin yarı fiyatına nasıl düşüyor et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle