Benzin fiyatlarına indirim geldi! İşte güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıt fiyatlarına sonda dakika indirim yaşandı. Petrol fiyatlarındaki sert düşüşün etkisiyle beraber benzine bu gece yarısından itibaren 90 kuruş indirim geldi.

GİRİŞ 29.04.2023 01:11 GÜNCELLEME 29.04.2023 10:30
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Brent petroldeki düşüşler akaryakıt fiyatlarını da etkiledi. Son olarak Ramazan Bayramı boyunca yapılan indirimlerin ardından 29 Nisan'dan itibaren bir düşüş daha yaşandı.

Doların durağan seyrinin devam etmesi ve brent petrolün 80 doların altına gerilemesi benzine indirim olarak yansıdı.

BENZİNDE SON DURUM

Bu gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatına 90 kuruşluk indirim uygulandı. İstanbul'da yakasında benzinin litre fiyatının 20 lira seviyelerine indiği görüldü.

Benzine son olarak indirim Ramazan Bayramı'nın ilk günü uygulanmış, hafta başında ise motorine 47 kuruşluk indirim gelmişti.

GÜNCEL AKARYAKIT POMPA FİYATLARI

İSTANBUL

Motorin: 19,65 TL
Benzin: 20,30 TL

ANKARA

Benzin: 20,71 TL
Motorin: 20,05 TL

AKARYAKIT FİYATLARINİN HESAPLANMA BİÇİMİ

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

 
 
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Ali selvi 11 ay önce Şikayet Et
    Brent 30 dolarda dusukken indirim gelmeyen petrole şimdi ne oldu
    Cevapla
  • Adanalı 11 ay önce Şikayet Et
    Mazotu bahane ederek yükselen kitle ulaşım nakliye kargo her türlü zam yapan kuruluşlar neden fiyat indirmiyor cezai yaptırımlar uygulanmalı. Mazot daha düşmeli bütün her şeyin nakili mazotun üstünden geçiyor.
    Cevapla
  • Ömer 11 ay önce Şikayet Et
    nihai tüketici rahatlatılmalı. ötv, kdv oranları çok yüksek bu oranlar düşürülmeli
    Cevapla
  • Aydin 11 ay önce Şikayet Et
    Daha düşmesi gerek çok yüksek brend petrol
    Cevapla
  • yorumcu 11 ay önce Şikayet Et
    döviz yükseliyor petrol iniyor anormal bir durum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle