Bakan Soylu'dan yeni petrol rezervi müjdesi: Türkiye'yi çok rahatlatacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gabar Dağı'nda Türkiye'yi çok rahatlatacak yeni bir petrol rezervinin müjdesini verdi. Bakan Soylu, "Önümüzdeki günlerde inşallah daha iyi bir şekilde açıklanacaktır" dedi.

GİRİŞ 28.04.2023 14:23 GÜNCELLEME 28.04.2023 14:23
Bu Habere 152 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul milletvekili adayı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da sivil toplum kuruluşu başkanları ile kahvaltıda bir araya geldi.

YENİ PETROL REZERVİ MÜJDESİ: TÜRKİYE'Yİ ÇOK RAHATLATACAK

Soylu, burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Enerjimizi tam bağımsız hale getirmeliyiz. Hep beraber. Tam bağımsız. Onun için Sakarya gazı önemli. Onun için... Şimdi dün akşam yine Gabar'dan her müjdeyi aldıklarında veriyorlar. Şimdi rakamları söylemeyeceğim. Önümüzdeki günlerde inşallah daha iyi bir şekilde açıklanacaktır. Ama Türkiye'yi çok rahatlatacak bir rezervi zaten 8 bin 900 varil günlük üretmeye başlamıştık. Büyük bir rezerve daha ulaşmış olduklarının büyük bir memnuniyetini ve müjdesini yaşıyoruz. Cenabı Allah yardım ediyor. Oradaki dağların bir kısmının ismi petrolle müsemmadır. Ya orada var. Var mübarek de bizi yıllardan beri uzak tutmuşlar. Eskiden Batman petrol şehriydi, şimdi Şırnak petrol şehri."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 152
  • MSELİM 1 yıl önce Şikayet Et
    abd petrol ve maden olan bölgelere çökerek bu zenginlikleri o ülkeye yedirmez abd nin şimdiki oyunu kürt kardeşlerimizi kullanarak bu seçimde ülkemizi ele geçirip tüm zenginliklerimize çökmek bilhassa güneydoğu bölgemize piyango vurmuştur bunu abd ye yedirmiyelim
    Cevapla
  • Mehmet Olgun 1 yıl önce Şikayet Et
    Muğla'nın FETHİYE ilçesinde yaşıyorum . Yaşadığım buralarda yüzeye kendiliğinden fışkırarak üç- dört kuyu sondajı ile Türkiye ihtiyacı günlük bir milyon varil petrolün çıkarılacağını düşünüyorum. Saygılarımla beş yıldan bekliyorum.
    Cevapla
  • Cezmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim lütfen cimerden içişlerine bu durumu yazar mısın
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Kürt kardeşler hdp ye oy verenler çocuklarınızın geleceğini yok edeceksiniz oyunuzu atmadan bir düşünün abd sizi kışkırtan ülke pkk terör örgütüne desteği veren abd bizi birbirimizle çatıştırdı 40 yıldır buraları size mi verecek abd terör örgütü devleti kılıklı bu proje büyük israil projesi unutmayın bir daha düşünün
    Cevapla
  • Serhat 1 yıl önce Şikayet Et
    Petrol, Nükleer Enerji Elektrik, Doğalgaz diyince anlamıyorlar. Karşı muhalefete oy verecekler hdp yi siyasetçi cici hdp olarak görüyor. Bakanlık verseler yineHissetmiyor. Bunlara petrol demeyeceksiniz çıkacak petrol iki kat 3 kat maaş para diyeceksin ancak o zaman anlar.
    Cevapla
  • Serhat 1 yıl önce Şikayet Et
    Arabın cebinde niye parası var? Ekonomisti mi var? Neyi var Petrolünü çıkartıp satıyor. Arabın dağında ve meclisinde pkk yok pkk dan siyaset bekleyen kılıçtaroğlusu sahte milliyetçi meralide yok. Anlayın artık. pkk dağdan temizlendikçe arama yapılıyor. Petrol dolu oralar. Bu zamana kadar oyalayıp petrol çıkartıp güçlenmesin diye 50 senedir oyaladılar. Cebinde ondan paran yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle