Hükümet teklifini 500 lira artırdı

Yaklaşık 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşmelerde hükümet en düşük ücret teklifini artırdı.

GİRİŞ 29.04.2023 10:23 GÜNCELLEME 29.04.2023 10:23
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşmelerde hükümet en düşük ücret teklifini 500 lira artırarak, 11 bin 500 liradan 12 bin liraya yükseltti. İşçi sendikaları ise 15 bin TL talebinde ısrarcı. Diğer ücretler için de ilk 6 ay için yüzde 40 zam önerildi.

YÜZDE 40’I KABUL ETMEYİZ

Görüşmelerde gelinen son durumu anlatan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bakan Bey ‘İşverenle görüşmeleriniz bitince gelin oturup konuşalım’ dedi. Ücret kadar önemli olan bir diğer mesele de özellikle taşerondan kadroya geçenlerde ikramiye karmaşası. Biz hepsinin 60 güne tamamlanmasını talep ettik. Bu da yaklaşık 200 bin arkadaşımızı ilgilendiriyor. Hizmet zammı şu anda 7 lira. Bununla ilgili talebimiz karşılanmadı” dedi.

Ücretlere yüzde 45 ve bir de iyileştirme teklif ettiklerini ifade eden Atalay, “Bakan Bey’in ifadesi 12 bin ve yüzde 40 civarı zam oldu. Bunu kabul etmediğimizi ifade ettik. Arzumuz seçim arifesinden evvel bitirmek; ama istediğimiz şekilde bitsin istiyoruz. Arzu ettiğimiz bir rakam olmazsa niye bitirelim” diye konuştu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 83
  • Beynelmilel 10 ay önce Şikayet Et
    1 numarali madde kamuda şirket işçiliğinin sona erdirilmesi eşit işe eşit haklar. Norm kadro verilmesidir. Seçimleri direkt etkileyecektir.
    Cevapla
  • ömer 10 ay önce Şikayet Et
    bence memurlar devlete zarar yaptıkları vatandaştan bir imza bir onay almak sonrada çay kahve içmek memurlar yerine birer cihaz koysalar hem vatandaşın işi çabuk biter hemde kimse madur olmaz
    Cevapla
  • Zeki 10 ay önce Şikayet Et
    Kamuda çalışan 3 ay önce emekli olan Arkadaşımıza 28 bin Tl maaş bağlanıp 800 bin Tl kıdem tazminatı aldı.Sabah işe geliyor Yemek iyi ise bekliyor.Yemeyi beğenmiyorsa geri eve gidiyor.Vay halimize Sorsanız sırtıyla taş taşıyorlar sanki.
    Cevapla
  • İsmail 10 ay önce Şikayet Et
    Orman da çalışan bi akrabam adam amirinden fazla alıyor ve bütün gün yatıyor.
    Cevapla
  • Mehmet bağlan 10 ay önce Şikayet Et
    Her işçi ayın değil yorum yaparken biraz hakka değer vererek yapın lütfen
    Cevapla
  • Aykut 10 ay önce Şikayet Et
    Kamu işçileri tamamen devlete zarar . Deprem bölgesine gittiler devleti sömürdüler. Hiç bir sorumluluğu olmayan kişiler asla işini düzgün yapmazlar . Hele çöm para verilirse yapan az bi kesim var onlara iş yaprırılamaz. Yemek parası yol parası, ikramiye , tediye , kurumuna göre diğer aldıkları ödemeler hepsi başındaki amirlerden mühendislerden fazla alıyorlar ve dalga geçiyorlar.
    Cevapla
  • ömer 10 ay önce Şikayet Et
    masa başında klima altında çalışanlar daha fazla maaş alıyor ve onlardan çok ağlayanı da görmedim
    Cevapla
  • Jüsiyrn 10 ay önce Şikayet Et
    Çatla
    Cevapla
  • Mahmut 10 ay önce Şikayet Et
    Herhalde sen memursun sanki kamudaki memurlar akşama kadar taş taşıyor.Bilgisayar başında oyun oynuyorlar.
    Cevapla
  • Abdullah 10 ay önce Şikayet Et
    Bir tek sen yararsın değil mi ben kamuda işçiyim Allah biliyor ne kadar çalıştığımızı bak 4 saattir yağmurun altında çalışıyorum, gel buyur sen işçi ol ben memur ben 3 4 bin eksik almaya razıyım sen var mısın yağmurda karda çalışmaya donuma kadar ıslandım titriyorum içeri girdim şuan, tabi masa başından sallamak kolay...
    Cevapla
  • Hakan 10 ay önce Şikayet Et
    Sen kimisinde emekçilere laf atiyorsun
    Cevapla
  • Y t 10 ay önce Şikayet Et
    İşçilerle alıp veremediğin ne var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle